Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Consiliul rus pentru…

LIVE TEXT Consiliul rus pentru drepturile omului înregistrează plângeri privind soldații care se întorc la război fără o reabilitare medicală adecvată. Război în Ucraina, ziua 321

UPDATE 22:25 Un organism consultativ al guvernului rus, înființat pentru a proteja „drepturile și libertățile omului”, a analizat plângerile medicilor cu privire la trimiterea soldaților vindecați înapoi pe front fără o reabilitare adecvată, a relatat marți agenția de presă de stat rusă RIA Novosti.

Un membru al Consiliului prezidențial pentru societatea civilă și drepturile omului a declarat pentru RIA Novosti că au existat cazuri, în care soldați, care nu se recuperaseră complet după ce au fost răniți, au fost trimiși înapoi pe front pentru a lupta.

„Am aflat despre o situație în care soldații care au primit îngrijiri medicale, cu recomandări pentru reabilitare și îngrijire ulterioară, au fost imediat trimiși pe front în loc de reabilitare”, a declarat membrul consiliului Olga Demicheva, potrivit RIA Novosti.

„Ca urmare, tratamentele pe care le-au primit se duc pur și simplu pe apa sâmbetei și, în loc de oameni sănătoși, am putea avea oameni cu dizabilități”, a spus ea.

Potrivit acesteia, consiliul a primit două apeluri din partea personalului de la instituțiile medicale din Donețk și Moscova.

UPDATE 21:50 Serviciul de securitate ucrainean a anunțat că un oficial al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) a fost pus sub acuzare în urma unei anchete, susținând că au descoperit că acesta „justifica în mod public agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat că a percheziționat locuința și sediul bisericii mitropolitului uneia dintre eparhiile Bisericii din regiunea centrală Vinnîțea și a găsit „broșuri și literatură de propagandă pro-Kremlin”.

„Potrivit anchetei, suspectul a răspândit pliante de propagandă printre credincioși, în care se cerea preluarea puterii și schimbarea granițelor statului ucrainean”, se arată în comunicat. „Pe unul dintre site-urile web ale Bisericii Ortodoxe Ruse, mitropolitul a postat publicații de susținere a invadatorilor ruși și a crimelor lor de război”.

Conform SBU, mitropolitul riscă până la 8 ani de închisoare.

UPDATE 21:00 Pentagonul a confirmat că SUA vor începe să instruiască 90-100 de soldați ucraineni în privința sistemului de rachete Patriot chiar de săptămâna viitoare, la Fort Sill din Oklahoma, scrie CNN.

CNN a relatat anterior că antrenamentul va începe pe teritoriul SUA și va dura „câteva luni”.

„Odată pus în teren, Patriot… va contribui la capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei și va oferi o altă posibilitate poporului ucrainean de a se apăra împotriva atacurilor aeriene continue ale Rusiei”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Pat Ryder, în cadrul unei conferințe de presă.

Ryder a confirmat, de asemenea, că programul anunțat anterior de antrenament în domeniul armelor combinate pentru batalioanele ucrainene din Europa va începe, de asemenea, încă de săptămâna viitoare și „nu va necesita o creștere semnificativă sau orice altă creștere în ceea ce privește instructorii americani” desfășurați în Europa.

Ryder nu a oferit detalii despre modul în care Germania intenționează să se ocupe de instruirea cu privire la sistemul Patriot pe care s-a angajat să îl trimită Ucrainei și dacă Berlinul va aștepta finalizarea instruirii cu privire la sistemul american înainte de a-și trimite propriul sistem.

UPDATE 20:20 Ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a făcut o vizită surpriză în orașul Harkov din estul Ucrainei și a confirmat că Berlinul va trimite mai multe arme Kievului, a anunțat Ministerul german de Externe.

Baerbock s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, care a declarat că „nu are nicio îndoială că va veni un nou ajutor militar german” după ce Berlinul a anunțat că va furniza Kievului vehicule de luptă pentru infanterie Marder și o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot.

Ucrainenii „trebuie să știe că se pot baza pe solidaritatea și sprijinul nostru”, a declarat Baerbock.

Ea a mai spus că este important să nu se piardă din vedere locul Ucrainei în Europa și dorința acesteia de a adera la UE, deoarece ucrainenii „își văd viitorul în Europa, în UE”.

„De aceea, aș dori să vorbesc și despre progresele înregistrate în procesul de aderare. În calitate de guvern federal, dorim să facem oferte foarte concrete Ucrainei pentru a face progrese în consolidarea statului de drept, a instituțiilor independente și a luptei împotriva corupției, precum și în alinierea la standardele UE”, a mai spus ministra de externe.

UPDATE 19:30 Generalul-colonel rus Aleksandr Lapin, care a fost anterior șef al Districtului Militar Central, a fost numit șef al Statului Major General al Forțelor Terestre ale armatei ruse, a anunțat marți agenția rusă de presă de stat TASS, făcând referire la surse anonime apropiate departamentului militar.

Numirea lui Lapin a avut loc la sfârșitul anului 2022, a declarat o altă sursă pentru TASS.

Lapin a fost criticat în octombrie anul trecut de către aliații președintelui Vladimir Putin după ce forțele ruse au fost alungate din orașul Liman din estul Ucrainei, un centru logistic cheie.

UPDATE 16:55 Pe 10 ianuarie, trupele ruse au lovit din nou localitățile regiunilor Sumî și Cernigov, de lângă frontiera cu Rusia. În total au fost lansate 42 de lovituri, a anunțat Comandamentul Operațional „Nord”.

UPDATE 16:03 Rusia va continua să dezvolte arme nucleare pentru a garanta suveranitatea țării, a declarat marți ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Moscova va continua să își dezvolte triada nucleară formată din rachete balistice, submarine și bombardiere strategice.

„Vom continua să dezvoltăm triada nucleară și să menținem disponibilitatea de luptă a acesteia, deoarece scutul nuclear a fost și rămâne principalul garant al suveranității și integrității teritoriale a statului nostru. De asemenea, vom crește capacitățile de luptă ale forțelor aerospațiale – atât în ceea ce privește activitatea avioanelor de luptă și a bombardierelor în zonele în care sunt în funcțiune sisteme moderne de apărare aeriană, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea vehiculelor aeriene fără pilot”, a declarat Șoigu.

UPDATE 15:15 Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni împotriva Belarusului în contextul menținerii presiunii asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului contra Ucrainei şi extinderii măsurilor împotriva țărilor care sprijină Moscova, a declarat marți președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

„Vom menține presiunea asupra Kremlinului atât timp cât va fi necesar, cu un regim de sancțiuni aspru. Vom extinde aceste sancțiuni la cei care susțin militar războiul Rusiei, precum Belarusul şi Iranul. Şi vom veni cu noi sancțiuni împotriva Belarusului ca răspuns la rolul său în acest război rus în Ucraina”, a spus Von der Leyen într-o conferință de presă.

Belarus a dat asigurări că nu dorește să se implice direct în război, dar această țară a permis staționarea soldaților ruși pe teritoriul său, de care Rusia s-a servit ca de o platformă logistică pentru a invada Ucraina la sfârșitul lunii februarie a anului trecut.

UPDATE 14:08 Noi atacuri cu rachete asupra regiunii Herson. Șef adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei, Kiril Timoșenko, a anunțat că a fost rănit un om.

„Un obuz inamic a căzut direct în curtea unei clădiri de apartamente. La locul sosirii există un crater, care s-a umplut imediat cu apă. Probabil, existat o avarie la rețea”, a scris Timoșenko.

UPDATE 13:43 Două localități din regiunea Herson au primit șase generatoare electrice, în cadrul unui proiect finanțat de USAID, a anunțat șeful administrației militare a regiunii, Iaroslav Ianușevici.

„Câte trei generatoare au fost livrate în cele două localități, astfel încât adăposturile să aibă lumină și posibilitatea de a încărca telefoanele și alte gadgeturi, de a porni încălzitoarele și de a pregăti băuturi calde pentru oameni”, a anunțat Ianuevici.

UPDATE 12:33 Uniunea Europeană și NATO au semnat o declarație privind cooperarea dintre cele două organizații pentru următorii ani, scrie The Guardian. La ceremonia de semnare de la sediul NATO au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul unei conferințe de presă cu ocazia semnării unei a treia declarații comune cu Europa la sediul NATO din Bruxelles, secretarul alianței militare, Jens Stoltenberg, a amintit momentul în care, în februarie anul trecut, s-au întâlnit pentru a lua în considerare invazia lui Valdimir Putin.

Stoltenberg a spus: „Președintele Putin a vrut să cucerească Ucraina în câteva zile și să ne divizeze. În ambele privințe, a eșuat în mod clar”.

UPDATE 11:49 Un atac nocturn cu rachete asupra orașului Kramatorsk, regiunea Donețk, a avariat mai multe clădiri și a omorât două persoane, a anunțat pe rețelele de socializare consiliul municipal din Kramatorsk.

„Consecințele atacului cu rachete din timpul nopții asupra orașului Kramatorsk: Au fost avariate 2 clădiri cu mai multe etaje, 2 instituții de învățământ, un oficiu poștal, o spălătorie auto și un cămin”, se arată în raport.

Potrivit autorităților locale, două persoane au fost ucise în propria mașină de tiruri de rachete. O rachetă rusă a lovit, de asemenea, carosabilul unei străzi. În prezent, autoritățile responsabile elimină consecințele bombardamentului, a adăugat consiliul municipal din Kramatorsk.

UPDATE 10:50 Au fost anunțate alerte de raid aerian în regiunile din sudul Ucrainei. Presa ucraineană, cu referire la mai multe canale de Telegram, scrie că au fost auzite mai multe explozii în Herson. Autoritățile ucrainene îndeamnă oamenii să stea în adăposturi.

UPDATE 10:05 În ultimele 24 de ore, 15 persoane au fost rănite și 200 de clădiri rezidențiale și instalații de infrastructură au fost avariate în Oceakov, regiunea Nikolaev, a declarat șeful administrației militare a regiunii, Vitali Kim.

„Ieri, 9 ianuarie, la orele 08:54, 09:50, 12:58, 14:08, 17:47 și astăzi, 10 ianuarie, la ora 07:14, inamicul a lovit Oceakov. În urma bombardamentelor de ieri, la ora 14:08, 15 persoane au fost rănite, inclusiv un copil de doi ani”, se arată în raport.

Potrivit datelor preliminare, atacurile au avariat puternic peste 200 de clădiri rezidențiale, clădiri administrative și instalații de infrastructură socială.

UPDATE 8:55 Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) a transmis marți, într-un raport despre situația din Ucraina, că rușii au reușit să se întărească pe poziții lângă Soledar și Bahmut. Totuși, Ministerul britanic al Apărării susține că Rusia nu va ruși să încercuiască în timpul apropiat orașul Bahmut, chiar dacă acolo se duc lupte grele.

Potrivit ISW, șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin folosește rapoarte reale și false despre ofensiva de la Soledar pentru a consolida imaginea grupării sale Wagner „ca forță eficientă de luptă” în direcția Bahmut.

„Forțele grupului Wagner au afirmat că au capturat mai multe teritorii în Soledar în ultimele zile, iar multe surse rusești au discutat despre aceste victorii ca fiind indici că forțele grupului Wagner ar putea în curând să încercuiască Bahmut. (…) Prigojin a subliniat pe 9 ianuarie că „exclusiv” unitățile grupului Wagner ocupă poziții în Soledar și a remarcat că luptătorii Wagner sunt în prezent implicați în „lupte aprige pentru clădirea administrației orașului”. Prigojin va continua să folosească atât succesele confirmate, cât și cele inventate ale grupului Wagner în Soledar și Bahmut pentru a promova grupul ca fiind singura forță rusă din Ucraina capabilă să asigure câștiguri palpabile”, se arată în raportul ISW.

De asemenea, în raport se precizează că trupele rusești au continuat să consolideze pozițiile de pe malul stâng al râului Nipru în regiunea Herson și să construiască fortificații defensive și să mute echipamente militare în regiunea Zaporojie.

Ministerul britanic al Apărării crede că Rusia nu va ruși să încercuiască în timpul apropiat orașul Bahmut. Potrivit raportului, în ultimele patru zile, trupele rusești și forțele grupului Wagner au avansat tactic în orășelul Soledar din regiunea Donețk și este posibil să controleze cea mai mare parte a localității.

Soledar se află la 10 km nord de Bahmut, a cărui capturare rămâne probabil principala țintă operațională imediată a Rusiei pentru a ocoli Bahmut dinspre nord și a întrerupe liniile de comunicații ucrainene, potrivit serviciilor secrete britanice.

UPDATE 8:03 Pe 9 ianuarie, rușii au rănit 6 civili în regiunea Donețk: 4 în Bahmut și 2 în Kurahovka, a anunțat șeful administrației militare a regiunii Donețk, Pavel Kirilenko.

Potrivit autorităților ucrainene este imposibil să se stabilească numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha, localitățile fiind sub ocupația rușilor.

UPDATE 8:00 Armata lui Putin a atacat noaptea trecută raionul Nikopol al regiunii Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, a anunțat că regiunea a fost lovită din sistemele „Grad” și artileria grea.

„Nouă ore de alarmă și lovituri din „Grad” și artilerie grea. Rușii au bombardat raionul Nikopol de două ori în timpul nopții. Localitatea Marganeț a intrat sub focul inamicului. Mai mult de 30 de obuze au zburat acolo”, a scris Reznicenko.

Victime nu au fost înregistrate. Există distrugeri, mai multe clădiri au fost avariate.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie)