Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ NATO afirmă că…

LIVE TEXT NATO afirmă că nu va recunoaște niciodată referendumurile „false” ale Rusiei în Ucraina. A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei

Sursa foto: CNN

Cablurile care asigură alimentarea cu energie electrică a unuia dintre reactoarele centralei nucleare din Zaporojie au fost avariate miercuri de bombardamente, a anunțat organismul de supraveghere nucleară al ONU. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a declarat că bombardamentele au forțat temporar reactorul numărul șase „să se bazeze pe generatoare diesel de urgență pentru energia de care are nevoie pentru funcțiile esențiale de siguranță”.

Celelalte cinci reactoare nu au fost afectate și au continuat „să primească energie electrică direct de la linia electrică externă a centralei, care a fost restabilită săptămâna trecută”, a adăugat AIEA.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Joi, 22 septembrie:

UPDATE 21:45 NATO a condamnat joi, 22 septembrie, planurile Moscovei de a organiza referendumuri în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina și a cerut tuturor statelor să respingă ceea ce a numit „încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială”, relatează Reuters.

„Referendumuri simulate în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina nu au legitimitate și vor fi o încălcare flagrantă a Cartei ONU”, se arată într-un comunicat al Consiliului Atlanticului de Nord, din care face parte statele membre ale Alianței.

„Aliații NATO nu vor recunoaște anexarea lor ilegală și nelegitimă. Aceste teritorii sunt Ucraina”, a adăugat sursa citată.

Referendumuri privind aderarea la Rusia urmează să aibă loc de vineri până marți în mai multe regiuni aflate în principal sub controlul Rusiei în estul şi sudul Ucrainei, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul țării.

Vladimir Putin a anunțat de asemenea miercuri dimineață o „mobilizare parțială” a rezerviștilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. Liderul rus a spus că țara sa este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

UPDATE 21:25 Comisarul militar al Moscovei a publicat ordinul privind „mobilizarea parțială”. Anterior, ordinele privind condițiile de mobilizare au fost publicate de șefii altor regiuni rusești.

În special, acestea conțineau clauze care interziceau persoanelor din rezervă care nu au ordine de mobilizare sau somații să se deplaseze în afara raionului sau orașului în care se află. Nu există o astfel de clauză în ordinul de la Moscova, atrage atenția Baza.

UPDATE 21:17 Mișcarea anti-război din Rusia „Vesna” anunță noi proteste la nivel național, împotriva mobilizării anunțate pe 21 septembrie 2022 de președintele rus Vladimir Putin. Protestele ar urma să aibă loc sâmbătă, pe 24 septembrie 2022, începând cu ora 17:00, în toate orașele din Federația Rusă.

„Mobilizarea se desfășoară activ în toată țara. În curând, mii de oamenii ar putea merge pe front. Noi putem și trebuie să ne opunem! (…) Scopul final al acțiunilor nu este protestul de dragul protestului, ci victoria asupra regimului criminal Putin”, se arată în textul anunțului făcut de mișcarea anti-război „Vesna”.

Organizatorii protestului susțin că vineri, 23 septembrie, vor anunța orașele în care urmează să fie organizate acțiunile de protest, iar adresele exacte vor fi anunțate chiar în ziua protestelor împotriva mobilizării anunțate de Putin.

„Vom anunța orașele mâine (vineri, 23 septembrie n. red.) și locurile în sine le vom anunța în ziua acțiunii de protest (sâmbătă, 24 septembrie n. red.). Aastfel, polițiștilor le va fi mai greu să se pregătească pentru proteste”, mai anunță mișcarea anti-război „Vesna”.

UPDATE 20:33 Canalul de Telegram „Mash” a publicat imagini video în care se presupune că ar fi rezerviștii, recrutați în cadrul campaniei de mobilizare parțială, care sunt încărcați în aeronave pe aeroportul Magadan.

Protestele împotriva mobilizării continuă în diferite regiuni ale Rusiei.

UPDATE 19:10 Pe 23 septembrie și autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate ale regiunilor Zaporojie și Herson, vor începe „referendumurile” privind, aderarea la Rusia. Pe rețele de socializare au apărut imagini cu buletinele de vot pentru aceste „referendumuri”.

Volodimir Rogov, reprezentant al așa-numitei administrații pro-ruse din regiunii Zaporojie, a subliniat că problema aderării la Federația Rusă a întregului teritoriu al regiunii, în limitele administrative actuale, a fost supusă referendumului.

În același timp, trupele ruse nu controlează pe deplin regiunea. În special, centrul regional – orașul Zaporojie – rămâne sub controlul Ucrainei.

„Referendumurile” în teritoriile ocupate ale regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson ar trebui să aibă loc între 23 și 27 septembrie.

UPDATE 17:25 Statele membre ale UE vor trebui să stabilească o poziție comună asupra cererilor de intrare formulate de cetățenii ruși care fug din țara lor din cauza războiului din Ucraina, a indicat joi Comisia Europeană, în timp ce Moscova a calificat drept exagerate relatările despre un exod din ţară al bărbaților încorporabili după ce președintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială a rezerviștilor, transmite Reuters.

„Va trebui să avem o poziție comună la nivelul UE” asupra chestiunii ce privește cererile, dat fiind că ar putea urma un mare număr de cereri de intrare dinspre Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Totuși, această instituție a mai menționat că statele membre vor trebui să evalueze respectivele cereri de la caz la caz, ținând cont de drepturile fundamentale și de legislația privind procedurile de azil.

Însă „noi, Uniunea Europeană, suntem în principiu solidari cu cetățenii ruși care au curajul și bravura de a-și arăta opoziția față de ceea ce face regimul, mai ales când este vorba despre războiul ilegal în Ucraina”, a spus Peter Stano, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

După ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri mobilizarea a 300.000 de rezerviști pentru a fi trimiși pe frontul din Ucraina, toate biletele pentru cursele aeriene către țări precum Armenia, Turcia, Azerbaidjan sau Serbia au fost vândute, iar la punctele terestre de frontieră cu Georgia, Finlanda, Kazahstan şi Mongolia au fost semnalate cozi.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, Dmitri Peskov, a declarat presei că „informațiile despre îmbulzeli la aeroporturi și așa mai departe sunt mult exagerate (…) Sunt multe știri false pe acest subiect. Trebuie să fim foarte atenți cu asta pentru a nu deveni o victimă a știrilor false”.

UPDATE 16:45 Traficul la granița dintre Finlanda și Rusia s-a intensificat în cursul nopții, potrivit oficialilor finlandezi, după anunțul Kremlinului privind o mobilizare parțială miercuri.

Aproximativ 4 824 de ruși au sosit miercuri în Finlanda prin granița de est a țării, a precizat într-un mesaj pe Twitter Matti Pitkaniitty, responsabilul pentru afaceri internaționale al poliției de frontieră finlandeze, o creștere de 1 691 de persoane față de aceeași zi a săptămânii trecute.

Cu toate acestea, Pitkaniitty a afirmat că numărul persoanelor care au trecut frontiera miercuri a fost mai mic decât într-un weekend normal.

Traficul de frontieră joi dimineață a rămas aglomerat, a adăugat joi într-un tweet Garda de Frontieră din sud-estul Finlandei.

Miercuri, ministrul apărării, Antti Kaikkonen, a declarat că Finlanda monitorizează îndeaproape situația din Rusia.

UPDATE 16:30 Mai mult de jumătate dintre demonstranții anti-război reținuți miercuri în Rusia sunt femei, potrivit grupului independent de monitorizare a protestelor OVD-Info, ceea ce face ca acesta să fie cel mai mare protest antiguvernamental din istoria recentă privind numărul de femei.

Dintre numele făcute publice, femeile au reprezentat 51% dintre cei reținuți în cadrul represiunii protestului anti-război, deși grupul de supraveghere a precizat că amploarea totală a arestărilor rămâne necunoscută.

Grupul de monitorizare estimează că peste 1 300 de persoane – inclusiv nouă jurnaliști și 33 de minori – au fost reținute până în prezent. Un protestatar minor a fost „bătut cu brutalitate” de forțele de ordine, a adăugat organizația de supraveghere pe canalul său Telegram.

UPDATE 13:55 Joi dimineața, 22 septembrie, în orașul Melitopol care este ocupat temporar, în apropierea pieței centrale a izbucnit o explozie.

Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a spus că ocupanții „au organizat un atac terorist într-un loc aglomerat pentru a acuza autoritățile ucrainene de teroare în ajunul pseudo-referendumului”.

„Frica, teroarea și eliminarea celor care nu sunt de acord sunt trei componente pe care Rusia le demonstrează constant în teritoriile ocupate. Și înainte de pseudo-referendum, epurarea în rândul propriului popor se intensifică”, a scris edilul.

Potrivit acestuia, ocupanții au detonat explozibilul în piața centrală a orașului omorând 6 soldați ruși.

UPDATE 10:20 Unii dintre protestatarii arestați în urma protestelor naționale împotriva războiului din Ucraina și a anunțului făcut miercuri de Putin privind o mobilizare parțială sunt înrolați direct în armata rusă, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info.

Protestatarii reținuți miercuri de poliția rusă, și care erau ținuți în cel puțin patru secții de poliție, au fost recrutați direct, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Kuznetsova de la OVD-Info, un grup independent de monitorizare, într-o convorbire telefonică cu CNN.

Unul dintre cei arestați de poliție a fost amenințat cu urmărirea penală pentru că a refuzat să fie recrutat, a spus ea.

Guvernul a declarat că pedeapsa pentru refuzul recrutării este de 15 ani de închisoare.

UPDATE 08:05 215 soldați care au fost luați prizonieri de către trupele ruse au fost eliberați. Aceștia sunt militari, polițiști, din Garda Națională, grăniceri, luptători TRO, vameși, civili. Printre aceștia se numără apărătorii „Azovstal”.

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului de Securitate al Ucrainei a publicat mai multe fotografii de la eliberarea din captivitate a apărătorilor Ucrainei.

Din cei 215 prizonieri care au fost salvați în cadrul schimbului de prizonieri, 200 de apărători au fost schimbați direct cu nașul lui Putin, Viktor Medvedchuk, transmite serviciul de presă al SBU.

Printre cei eliberați se numără și 10 străini care au luptat pentru Ucraina și care riscau să-și piardă viața, potrivit presei ucrainene.

Ucraina a dat la schimb 50 de cetățeni ai Rusiei și o persoană cu pașaport ucrainean – Viktor Medvedchuk.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)