Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Armata rusă încearcă…

LIVE TEXT Armata rusă încearcă să opună rezistență contraofensivei din sud, spune un oficial ucrainean. Război în Ucraina, ziua 239

Sursa foto: unian.net

Guvernul Spaniei a anunțat miercuri, 19 octombrie, trimiterea a cinci generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile rusești asupra infrastructurii energetice au lăsat în întuneric peste o mie de orașe şi unde sunt prevăzute restricții de electricitate cu începere de joi, 20 octombrie. Rușii continuă atacul asupra Ucrainei: au fost lovite cu rachete o întreprindere agricolă și o instalație de infrastructură energetică din orașul Krivoy Rog, regiunea Dnepropetrovsk, au anunțat autoritățile locale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, în primele ore ale zilei de 24 februarie, începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Pe 30 septembrie, liderul de la Kremlin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina, după „referendumurile” criticate de comunitatea internațională, pe care rușii le-au organizat în perioada 23 – 27 septembrie în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Consiliul Europei a condamnat anexarea ilegală a acestor teritorii menționând că „Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk sunt Ucraina”.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Joi, 20 octombrie:

UPDATE 21:57 Un oficial ucrainean de rang înalt a afirmat că „sarcina primordială” a forțelor ruse este de a menține linia frontului în sud.

Rușii se consolidează și trimit mai multe resurse în speranța de a ține în loc forțele ucrainene care se îndreaptă spre Herson, a declarat Oleksii Hromov, un oficial din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Inamicul plănuiește să îndeplinească această sarcină cu ajutorul primului val al mobilizării parțiale (…)”, a spus el.

Hromov a sugerat că în prezent există mai mult de 40 de grupuri tactice de batalioane rusești în regiunea Herson. Fiecare grup cuprinde aproximativ 1.000 de persoane.

UPDATE 20:40 În ultimele 24 de ore, 15 drone kamikaze, lansate de forțele ruse pe teritoriul ucrainean, au fost doborâte. Despre asta a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

„Avioanele Forțelor de Apărare ale Ucrainei au efectuat 6 lovituri pe parcursul zilei de astăzi. A fost confirmată distrugerea a 2 zone de concentrare de arme și echipamente militare, precum și a 2 sisteme de rachete antiaeriene ale inamicului. Unitățile de apărare aeriană au doborât 15 drone Shahed-136″, se arată în raport.

UPDATE 18:30 Autoritățile ucrainene au redus, joi, serviciile de transport public, cum ar fi tramvaiele și troleibuzele, în contextul în care mai multe restricții de electricitate au intrat în vigoare la nivel național ca urmare a bombardamentelor rusești din ultimele zile.

Din cele 38 de rute de troleibuz din Kiev, 21 sunt înlocuite joi cu autobuze „pentru a economisi energie electrică”, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko.

Mai la sud, în Nikolaev, au fost reduse serviciile de transport public cu 60%, a declarat primarul Oleksandr Sienkevych.

În unele regiuni ucrainene au fost lansate campanii de informare pentru a încuraja populația să își reducă consumul de energie.

În regiunea centrală Poltava, autoritățile au distribuit pe Telegram un grafic care arată locuitorilor și proprietarilor de afaceri aparatele electrice pe care trebuie să le deconecteze.

UPDATE 17:12 Guvernul ucrainean a făcut apel la organizațiile evreiești pentru a o ajuta să achiziționeze sisteme moderne de apărare aeriană din Israel, în condițiile în care țara continuă să se confrunte cu atacurile rusești, relatează CNN.

Israelul are o politică de a nu trimite echipamente militare Ucrainei, dar a declarat că este gata să ajute țara cu sisteme de avertizare timpurie. Israelul are unele dintre cele mai sofisticate sisteme de apărare aeriană din lume, inclusiv unele dezvoltate pentru a contracara rachetele balistice iraniene și dronele cu rază lungă de acțiune.

Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că a discutat cu „reprezentanți ai unor importante organizații evreiești, în timpul cărora a subliniat importanța de a oferi statului nostru sisteme moderne de apărare aeriană pe care le are Israelul”.

Yermak a declarat la întâlnire că Rusia a efectuat 190 de lovituri cu rachete și drone pe teritoriul Ucrainei numai pe 7 și 8 octombrie.

„Vorbim despre intenția de a intimida civilii, despre eforturile de a distruge infrastructura critică a Ucrainei înainte de iarnă, de a arunca țara în întuneric și îngheț”, a spus el.

Yermak a declarat în cadrul reuniunii că este „important să se deblocheze cooperarea tehnico-militară între cele două țări”, iar organizațiile evreiești ar putea „convinge guvernul israelian să furnizeze statului nostru sistemele necesare”.

Natan Sharansky, președintele consiliului executiv al Agenției Evreiești pentru Israel, a declarat că el crede că „a fi împreună cu Ucraina în acest moment nu este doar o obligație morală, ci este în interesul Israelului”.

Potrivit biroului prezidențial ucrainean, rabinul-șef al Kievului, Yaakov Dov Bleich, a declarat că ei „vorbesc acum despre salvarea de vieți….Aceasta este teroare pentru a distruge oameni. Trebuie să facem ceva pentru a opri acest lucru”.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat miercuri că Israelul va ajuta Ucraina să dezvolte un sistem de alertă de apărare aeriană, dar nu intenționează să livreze sisteme de arme.

UPDATE 16:00 Prim-ministra britanică, Liz Truss, a anunțat joi, 20 octombrie, că va demisiona din funcție, urmând să devină premierul cu cel mai scurt mandat de până acum, scrie CNN.

Vorbind în fața ușii biroului său de pe Downing Street, Truss a recunoscut că nu a putut îndeplini promisiunile pe care le-a făcut atunci când a candidat la șefia conservatorilor, după ce a pierdut sprijinul partidului său.

„Recunosc însă că, în situația dată, nu pot îndeplini mandatul în baza căruia am fost aleasă de Partidul Conservator. Prin urmare, am vorbit cu Majestatea Sa Regele pentru a-l anunța că demisionez din funcția de lider al Partidului Conservator”, a declarat ea.

Pe 6 septembrie 2022, Liz Truss a fost numită în funcția de prim-ministră a Marii Britanii.

UPDATE 15:17 Ajutorul militar acordat Ucrainei de către NATO „aduce alianța mai aproape de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, scrie TASS.

Zaharova a declarat joi că furnizarea de arme a Uniunii Europene către Kiev face ca blocul să fie parte la conflictul din Ucraina și că țările care aprovizionează Ucraina cu arme sunt „sponsori ai terorismului”, potrivit Reuters.

„Țările NATO, ca și cum ar fi în competiție între ele, continuă să alimenteze regimul de la Kiev cu arme, muniții, să îi furnizeze informații, să antreneze soldații regimului de la Kiev, să ofere îndrumări privind desfășurarea ostilităților, apropiindu-se astfel de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia”, a declarat Zaharova.

În cadrul unui briefing la Moscova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a repetat criticile agresive ale Moscovei la adresa Occidentului pentru că a trimis arme avansate în valoare de miliarde de dolari în Ucraina pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva campaniei militare de opt luni a Rusiei, notează Reuters.

Zaharova a precizat că, potrivit ultimelor date, ajutorul militar occidental total acordat Ucrainei a ajuns deja la 42,3 miliarde de dolari, din care 28,3 miliarde de dolari provin din SUA.

UPDATE 13:23 Un avion rusesc a lansat o rachetă în apropierea unui avion britanic care patrula în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pe 29 septembrie, a declarat joi ministrul apărării Ben Wallace, relatează Reuters.

Wallace a declarat în parlamentul de la Londra că Marea Britanie a suspendat patrulele în urma incidentului și și-a exprimat îngrijorarea față de ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu. Rusia a declarat că a fost vorba de o defecțiune tehnică, iar Wallace a spus că Marea Britanie a reluat acum patrulările.

Patrulele sunt acum escortate de avioane de vânătoare, a adăugat el.

UPDATE 12:40 544 de localități din regiunea Harkov au fost eliberate, iar 32 rămân ocupate de armata rusă, anunță Oleg Sinegubov, șeful administrației regionale din Harkov, citat de hromadske.

„Avem mult de lucru pentru a relua funcționarea puterii de stat în aceste teritorii”, a declarat Oleg Sinegubov.

De asemenea, Sinegubov a menționat că restaurarea teritoriilor eliberate necesită fonduri, iar acest lucru a fost deja raportat președintelui. Potrivit acestuia, decizia de a aloca bani suplimentari a fost deja luată.

UPDATE 10:55 Rușii au lansat un nou atac cu rachete S – 300 asupra orașului Nikolaev. Șeful administrației militare a regiunii, Vitali Kim, susține că nu au fost înregistrate victime și pagube.

UPDATE 10:36 Președintele Elveției, Ignazio Cassis, a sosit joi, 20 octombrie, în Ucraina.

„Din nou în Ucraina – la un an după ultima mea vizită. Scopul meu este să îmi fac o părere despre situația militară, situația umanitară și lucrările pentru reconstrucția țării”, a spus președintele Elveției.

UPDATE 9:55 Procuratura Generală a Ucrainei anunță că cel puțin 428 de copii au murit în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

„Până în dimineața zilei de 20 octombrie 2022, peste 1 245 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor pentru minori, 428 de copii au murit și cel puțin 817 au fost răniți”, se arată în mesaj.

Datele nu sunt definitive, deoarece se lucrează la stabilirea lor în zonele cu ostilități active și în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

UPDATE 9:20 Autoritățile ruse analizează serios opțiunea retragerii trupelor din regiunea Herson – serviciile secrete britanice.

Ministerul britanic al Apărării consideră că declarațiile recente ale generalului Surovikin despre „deciziile dificile” cu privire la Herson reprezintă probabil o încercare de a pregăti condiții Informaționale pentru retragerea trupelor ruse dincolo de Nipru.

UPDATE 8:50 În ultimele 24 de ore, rușii au bombardat raioanele Harkov, Izium, Ciuguevsk și Kupiansk, anunță șeful administrației din regiunea Harkov, Oleg Sinelgubov.

„Subdiviziunile pirotehnice ale Serviciului de Stat de Urgență continuă dominarea teritoriilor eliberate din regiune, au neutralizat 657 de obiecte explozive într-o zi.

Cu toate acestea, pericolul este încă foarte mare în regiune. Ieri, în Izium, o mașină cu angajații Serviciului de Stat de Urgență a explodat pe o mină. Din păcate, 2 persoane au murit și alte 4 au fost rănite.

În cursul zilei de ieri, inamicul a mai provocat câteva lovituri asupra instalațiilor de infrastructură energetică din toată Ucraina, așa că subliniez încă o dată necesitatea economisirii energiei electrice. Astăzi, de la 7:00 la 23:00 în regiunea Harkov, sunt posibile întreruperi de curent pentru câteva ore. Încărcați telefoanele mobile și alte dispozitive electrice importante”, a anunțat Sinegubov.

UPDATE 8:45 Rușii au atacat regiunea Nikolaev cu drone kamikaze, în noaptea de 20 octombrie. Primarul din Nikolaev, Alexandr Senkevici susține că forțele de apărare aeriană ale Comandamentului aerian „Sud” și militarii Marinei și Gărzii Naționale au distrus în total 14 drone „Shahed-136”.

UPDATE 8:40 Rușii au lansat joi dimineața, 20 octombrie, în jurul orei 7:20, un atac cu rachetă pe teritoriul unei școli din localitatea Komîșevaha, regiunea Zaporojie. Oficiul președintelui Ucrainei anunță că, deocamdată, nu există informații despre victime.

UPDATE 8:15 Pe 19 octombrie, rușii au ucis un om în regiunea Donețk, anunță șeful administrației militare a regiunii, Pavel Kirilenko.

„Oamenii legii au descoperit cadavrele a 12 civili uciși de ruși în timpul ocupației: 8 în Liman, 2 în Novoselivka și 2 în Sosnovy. Alte 5 persoane au fost rănite ieri. În prezent, este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha”, a scris Kirienko pe Telegram.

UPDATE 7:59 Guvernul Spaniei a anunțat miercuri, 19 octombrie, trimiterea a cinci generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile rusești asupra infrastructurii energetice au lăsat în întuneric peste o mie de orașe şi unde sunt prevăzute restricții de electricitate cu începere de joi, scrie „Evropeiskaia Pravda”.

„Având în vedere recentele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii electrice care au afectat grav furnizarea de energie electrică cetățenilor ucraineni, (…) Ministerul Apărării va trimite imediat generatoare în această țară”, potrivit unui comunicat al ministerului de la Madrid.

Este vorba de patru generatoare cu o putere de 400 de kilowaţi şi al cincilea de 150 de kilowaţi, care aparțin forțelor aeriene spaniole. Materialul va fi transferat „în următoarele trei zile pe cale terestră spre un centru logistic” din Polonia, de unde va fi apoi trimis în Ucraina, a adăugat Ministerul Apărării.

Peste 1 000 de orașe ucrainene sunt fără curent din cauza bombardamentelor rusești care, potrivit Kievului, au distrus 30% din centralele electrice ale țării în ultimele 10 zile.

Restricții în privind furnizarea de energie electrică vor fi introduse în toată Ucraina cu începere de joi, a anunțat președinția ucraineană miercuri, după mai multe serii de atacuri rusești vizând infrastructura critică.

UPDATE 7:44 Rușii au atacat orașul Krivoy Rog din regiunea Dnepropetrovsk, a fost grav avariată o întreprindere industrială și o instalație de infrastructură energetică. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că există pagube majore. Preliminar, victime nu au fost înregistrate.

UPDATE 7:41 Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a îndemnat cetățeni țării sale să se pregătească pentru „toate scenariile posibile”, în contextul în care Ucraina începe de joi să-şi reducă consumul de energie pentru a face față distrugerii infrastructurii sale de către armata rusă.

În discursul său de miercuri seara, 19 octombrie, Zelensky le-a cerut ucrainenilor să-şi limiteze consumul de energie electrică începând de joi, ora 07:00 (04:00 GMT). Anterior, primarul din Kiev, Vitali Kliciko, le-a cerut cetățenilor să nu mai folosească cuptoarele cu microunde, aparatele de aer condiționat, ceainicele electrice sau încălzitoarele electrice.

Președinția ucraineană a anunțat joi „restricții pentru furnizarea de energie electrică” în toată Ucraina şi crearea de puncte mobile de alimentare cu energie electrică pentru infrastructură.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)