Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Copiii ucraineni duși…

LIVE TEXT Copiii ucraineni duși în Rusia, agresați verbal, dar și fizic, pentru neascultare. 400 de zile de război în Ucraina


UPDATE 21:10 Copiii duși în Rusia de pe teritoriile ucrainene au fost agresați verbal, dar și fizic, pentru neascultare. Daria Gerasimchuk, comisarul președintelui Ucrainei pentru drepturile copilului, a vorbit despre asta în emisiunea proiectului Radio Svovoda, transmite Крым.Реалии.

„De foarte multe ori copiii sunt pedepsiți pentru că refuză să vorbească rusă, refuză să învețe și să cânte imnul rusesc și să se ridice în timpul imnului rusesc. Aproape toți copiii depun mărturie că au fost hărțuiți din punct de vedere psihologic și au fost insultați pentru că sunt ucraineni. Există chiar și copii care mărturisesc că au fost bătuți pentru o astfel de neascultare”, a spus ea.

Gerasimchuk adaugă că copiii au avut dovezi, dar când partea rusă i-a predat părinților, i-a forțat să ștergă toate fotografiile și videoclipurile. Din acest motiv, oficialul are doar mărturiile verbale ale copiilor.

„Toate acestea sugerează că rușii vor doar să-și umple națiunea cu ajutorul copiilor noștri. Asta e tot. Mai mult, se presupune că ei selectează cei mai buni copii, cei mai sănătoși. Ei efectuează așa-numitele „examinări medicale” forțate, pe motiv că „și-ar face griji” pentru copii, dar de fapt asta nu este altceva decât o selecție a acelor copii care nu au probleme de sănătate”, a menționat Gerasimchuk.

„Uneori copiii pe care îi întoarcem aduc cu ei scrisori de la alți copii, despre care noi, de exemplu, nici nu știam că sunt acolo”, spune ea.

La moment autoritățile ucrainene au date sigure despre peste 19.000 de copii ucraineni duși în Rusia. În acest an, 327 de copii au fost întorși acasă.

UPDATE 17:15 Autoritățile ucrainene susțin că în prezent, în Avdiivka, regiunea Donețk, oraș atacat puternic de trupele rusești, mai rămân șase copii. Șeful administrației militare a orașului Avdiivka, Vitali Barabaș, a declarat pentru Interfax-Ucraina, că cei șase copii urmează să fie evacuați forțat săptămâna viitoare.

Potrivit lui Barabaș, în cazul evacuării forțate a copiilor, adulții nu pot scrie o cerere pentru a renunța la evacuare, dar notează că nu este vorba despre despărțirea copiii de părinții lor: cel puțin unul dintre părinți trebuie să fie neapărat cu copilul.

„Le-am dat timp, au trecut aproape două săptămâni. Săptămâna viitoare îi vom scoate deja cu forța. Din păcate, așa stau lucrurile. Nu vreau să se ajungă la așa ceva, dar dacă părinții iresponsabili își expun copiii la un pericol de moarte, nu e nimic de discutat – trebuie doar să îi iei și să îi evacuezi”, a declarat Vitali Barabaș.

UPDATE 14:46 Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW), în raportul său zilnic, raportează un ușor avans al unităților rusești în Bahmut și Avdiivka. Concluziile ar fi fost făcut în baza filmărilor publicate pe rețelele de socializare și a filmărilor geolocalizate, relatează BBC.

Cu o zi mai devreme, ISW a scris că, potrivit calculelor sale, unitățile Wagner, în urma mai multor luni de lupte, au ocupat aproximativ două treimi din teritoriul Bahmutului, un orășel în care locuiau înainte de război aproximativ 70 de mii de oameni.

În plus, datele din surse deschise permit ISW să presupună că, în ultimele zile, unitățile rusești au avansat ușor pe ambele părți ale orașului Avdiivka, situat în apropiere de Donețk.

„Sondajele geolocalizate publicate pe 29 martie arată că forțele rusești au avansat probabil la nord de Vodyanoye (8 km sud-vest de Avdiivka) și Veseloe (7 km nord-est de Avdiivka)”, scrie ISW.

Satul Veseloye se află de fapt direct la nord de Avdiivka, la doar un kilometru de cea mai apropiată periferie a acesteia.

Avdiivka, pe care rușii au luat-o cu asalt încă din prima zi a războiului, este acum înconjurată de aceștia din trei părți, dar nu încercuită.

În ceea ce privește schimbările de pe linia frontului în alte zone în ultima zi sau două, ISW nu a găsit informații fiabile – există doar informații despre atacuri și contraatacuri ale părților în zona Kupyansk, între Kremennaya și Liman și în alte locuri.

UPDATE 13:13 Autoritățile ruse se pregătesc să lanseze o mare campanie de recrutare pentru înrolarea a 400 000 de soldați, administrațiile regionale încercând să atingă obiectivul forțând bărbații să se înroleze.

Serviciul de informații al Ministerului Britanic al Apărării scrie acest lucru în raportul său postat pe Twitter, explicând că Moscova a ales un „model de voluntariat” tot pentru a minimiza disidența. Dar, este foarte puțin probabil ca campania să atragă 400 000 de voluntari reali. Cu toate acestea, va fi nevoie de mai mult decât personal pentru a reconstrui puterea de luptă în Ucraina.

UPDATE 11:38 La marcarea eliberării orașului Bucea, din regiunea Kiev, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a amintit de dată pe Telegram, afirmând: „Pentru locuitorii regiunii, anul trecut a devenit cel mai teribil din viața lor. Eliberarea regiunii Kiev a devenit un simbol că Ucraina va putea câștiga acest război.

„Evenimente de neimaginat în secolul XXI s-au adeverit în orașele Bucea şi Irpin. Trupele ruse au mărșăluit spre capitala Ucrainei din nord şi au adus moarte şi distrugere”, a scris el.

UPDATE 9:52 Trupele rusești au bombardat trei localități din regiunea Harkov în 24 de ore. Șeful administrației militare a regiunii, Oleg Sinegubov, a declarat că în urma bombardamentelor rusești, trei femei din satul Podol au fost rănite. De asemenea, potrivit lui Sinegubov, au fost avariate mai multe clădiri și case.

UPDATE 9:43 Trupele rusești au bombardat noaptea trecută localitatea Ociakov din regiunea Nikolaev, a anunțat șeful administrației militare a regiunii, Vitali Kim.

„Noaptea trecută, pe 30 martie, la ora 01:10, inamicul a tras obuze de mortier de-a lungul coastei localității Ociakov. Nu s-au înregistrat victime”, a declarat Kim.

UPDATE 8:36 Preşedintele turc Tayyip Erdogan a anunţat că Vladimir Putin ar putea călători în Turcia pe 27 aprilie, pentru inaugurarea centralei nucleare turcești de la Akkuyu, în sudul ţării, finanţată de Rosatom din Rusia, transmite Reuters.

„Proiectul de construire a centralei nucleare Akkuyu progresează cu succes. Putin va veni probabil să participe la ceremonia din 27 aprilie. Probabil că vom participa online împreună”, a declarat Erdogan pentru canalul A Haber TV, citat de Tass.

Turcia nu a aderat la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale şi, prin urmare, nu are obligația de a-l aresta pe președintele rus care are un mandat de arestare pentru crime de război emis chiar de CPI.

UPDATE 8:00 Forțele Armate ale Ucrainei au respins peste 60 de atacuri rusești în ultimele 24 de ore. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, este vorba despre direcțiile Liman, Bahmut, Avdiivka și Marinka.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat cinci rachete, 25 de lovituri aeriene și a efectuat 34 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete. Unitățile forțelor de apărare ucrainene au respins peste 60 de atacuri inamice. Bilogorovka, Bahmut, Avdiivka și Marinka rămân în epicentrul ostilităților”, se arată într-un raport al Statului Major.

În ultimele 24 de ore, aviația Forțelor de Apărare a Ucrainei a efectuat cinci lovituri asupra zonelor de concentrare ale trupelor ruse și au distrus un bombardier rusesc Su-24M.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 343 (miercuri, 1 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 344 (joi, 2 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 345-a zi a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei (vineri, 3 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 346-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 4 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 347-a zi de război în Ucraina (duminică, 5 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 348-a zi de război în Ucraina (luni, 6 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 349-a zi de război în Ucraina (marți, 7 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 350-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 351-a zi de război în Ucraina (joi, 9 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 352 (vineri, 10 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 353 (sâmbătă, 11 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 354 (duminică, 12 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 355 ( luni, 13 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 356 (marți, 14 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 357 (miercuri, 15 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 358-a zi de război în Ucraina (joi, 16 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 359-a zi de război în Ucraina (vineri, 17 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 360-a zi de război (sâmbătă, 18 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 361-a zi de război (duminică, 19 februarie 2023)
LIVE TEXT/ 362-a zi de război în Ucraina (luni, 20 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 363-a zi de război în Ucraina (marți, 21 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 364-a zi de război în Ucraina (miercuri, 22 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 365 (joi, 23 februarie 2023)

LIVE TEXT/ Un an de război în Ucraina. Ziua 366 (vineri, 24 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 367 (sâmbătă, 25 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 368(duminică, 26 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 369 (luni, 27 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 370 (marți, 28 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 371 (miercuri, 1 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 372 (joi, 2 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 373 (vineri, 3 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 374 (sâmbătă, 4 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 375 (duminică, 5 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 376 (luni, 6 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 377 (marți, 7 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 378 (miercuri, 8 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 379 (joi, 9 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 380 (vineri, 10 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 381 (sâmbătă, 11 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua, 382 (duminică, 12 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 383 (luni, 13 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 384 (marți, 14 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 385 (miercuri, 15 martie 2023)
LIVE TEXT/ 386 de zile de război în Ucraina (joi, 16 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 387 (vineri, 17 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 388 (sâmbătă, 18 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 389 ( duminică, 19 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 390 (luni, 20 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 391 (marți, 21 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 392 (miercuri, 22 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 393 (joi, 23 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 394 (vineri, 24 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 395 (sâmbătă, 25 martie 2023)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 396 (duminică, 26 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 397 (luni, 27 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 398 (marți, 28 martie 2023)
LIVE TEXT/ 399 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 martie 2023)