Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un avion de luptă „Su-30”…

Un avion de luptă „Su-30” s-a prăbușit peste o clădire cu două etaje din orașul rus Irkutsk. Cel puțin doi oameni au murit

Un avion de luptă „Su-30” s-a prăbușit peste o clădire cu două etaje din orașul rus Irkutsk, a anunța guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev. Potrivit presei ruse, avionul participa la un test și a căzut pe o casă din zona Novo-Lenino. La locul accidentului a izbucnit un incendiu, care la scurt timp a fost localizat.

Potrivit informațiilor preliminare, doi oameni au murit. Presa rusă scrie că este vorba despre cei doi piloți. Victime printre civili nu au fost înregistrate.

Pe 17 octombrie, un avion militar rus „Su-34” s-a prăbușit peste un cartier rezidențial din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar, provocând un incendiu uriaș într-un bloc cu nouă etaje. Potrivit datelor oferite de Ministerul rus al Sănătății în dimineața zilei de 18 octombrie, în urma acestui accident, 13 oameni au murit, printre care trei copii, iar 19 au fost răniți.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Cauza accidentului a fost un incendiu de motor în timpul decolării, a anunțat ministerul. 17 apartamente au fost avariate.

Autoritățile ruse anunță că 13 oameni au murit și 19 au fost răniți în urma prăbușirii unui avion militar peste un cartier rezidențial din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar