Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ruse anunță că 13…

Autoritățile ruse anunță că 13 oameni au murit și 19 au fost răniți în urma prăbușirii unui avion militar peste un cartier rezidențial din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar

Un avion militar rus Su-34” s-a prăbușit luni, 17 octombrie, peste un cartier rezidențial din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar, provocând un incendiu uriaș într-un bloc cu nouă etaje. Potrivit datelor oferite de Ministerul rus al Sănătății în dimineața zilei de 18 octombrie, în urma acestui accident, 13 oameni au murit, printre care trei copii, iar 19 au fost răniți.

Autoritățile ruse menționează că 11 persoane rănite au fost internate într-un spital din Eisk, printre care două gravide, alte patru victime, inclusiv doi copii, au fost transportate la Krasnodar, fiind în stare gravă.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat că 68 de persoane au fost salvate din clădirea avariată, peste 360 ​​au fost evacuate. Autoritățile din Krasnodar intenționează să acorde asistență financiară familiilor celor uciși și răniți în accident. Rudele celor morți vor primi un milion de ruble fiecare, a declarat guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, unde a avut loc accidentul, Veniamin Kondratiev.

De asemenea, autoritățile vor aloca 200 000 de ruble fiecare pentru victimele care au suferit vătămări corporale minore și 400 000 de ruble fiecare pentru vătămarea corporală moderată și gravă. O plată unică pentru fiecare victimă va fi de 10 mii de ruble. În caz de pierdere parțială a proprietății, fiecărui membru al familiei înregistrat i se vor da 50 de mii de ruble, iar celor care și-au pierdut complet proprietatea – 100 de mii de ruble.

Bombardierul Su-34 a căzut într-o clădire rezidențială din Eisk în seara zilei de luni, 17 octombrie. Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Cauza accidentului a fost un incendiu de motor în timpul decolării, a anunțat ministerul. 17 apartamente au fost avariate.

Oraşul Eisk este situat la Marea Azov, în golful Taganrog, chiar vizavi de orașul ucrainean Mariupol, distrus de bombardamente şi de un asediu îndelungat în primele luni ale invaziei ruse în Ucraina.