Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rusia continuă tirurile…

LIVE TEXT Rusia continuă tirurile de rachete și artilerie pe linia frontului, afirmă armata ucraineană. Război în Ucraina, ziua 267

UPDATE 22:15 Forțele ruse au efectuat atacuri cu rachete și artilerie de-a lungul liniilor de front în șapte regiuni diferite – de la Herson și Nikolaiev în sud până la Luhansk și Harkov în nord-est, au declarat reprezentanții armatei ucrainene. Armata a adăugat că aceste atacuri sunt separate de valul de atacuri cu rachete de croazieră rusești de joi împotriva infrastructurii.

Au avut loc 25 de lovituri cu rachete, iar infrastructura civilă a fost lovită în șase regiuni, a declarat Statul Major al armatei ucrainene, adăugând că 23 de persoane au fost rănite în lovituri de rachete în Dnipro și mai multe persoane au fost ucise în Zaporojie.

O parte din bombardamentele din colțul nord-estic al Harkovului par să fi venit de pe teritoriul rusesc.

În regiunile Donețk și Luhansk, au avut loc, de asemenea, bombardamente intense în mai multe zone – atât acolo unde forțele ucrainene sunt în atac în jurul orașului Svatove, cât și acolo unde unitățile rusești au încercat să pătrundă în jurul orașului Bahmut. În Luhanskul ocupat, a precizat aceasta, circulația civililor a fost restricționată.

UPDATE 22:00 Judecătorii olandezi au condamnat în contumacie doi bărbați ruși și un ucrainean pentru crimă pentru rolul lor în doborârea zborului MH17 deasupra Ucrainei în 2014, soldată cu moartea a 298 de pasageri și membri ai echipajului, și i-au condamnat la închisoare pe viață, scrie Reuters.

Ucraina a salutat decizia, care va avea implicații pentru alte procese pe care Kievul le-a intentat împotriva Rusiei, în timp ce Moscova a calificat hotărârea drept „scandaloasă” și a declarat că nu își va extrăda cetățenii.

Zborul MH17 al companiei Malaysian Airlines a plecat din Amsterdam și se îndrepta spre Kuala Lumpur când a fost doborât deasupra estului Ucrainei, la 17 iulie 2014, în timp ce aveau loc lupte între separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene.

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

„Doar pedeapsa cea mai severă este potrivită pentru a răzbuna pentru ceea ce au făcut suspecții, care a provocat atâta suferință atâtor victime și atâtor rude supraviețuitoare”, a declarat președintele instanței, Hendrik Steenhuis.

Cei trei bărbați condamnați sunt foștii agenți ai serviciilor secrete rusești Igor Girkin și Serghei Dubinskiy, precum și Leonid Kharchenko, un lider separatist ucrainean.

UPDATE 19:30 Forțele rusești continuă să echipeze „granițele defensive” pe malul estic al râului Nipru, precum și să-și regrupeze unitățile, a precizat armata ucraineană.

Rusia „continuă să ofere sprijin logistic unităților din regiunea Herson, căutând modalități sigure de a furniza echipamente, arme și provizii”, a declarat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei.

Forțele rusești s-au retras pe malul estic săptămâna trecută, dar bombardamentele ucrainene asupra zonei au continuat.

După ce au vizat pozițiile rusești din jurul orașului Kahovka, „măsurile de filtrare împotriva populației locale au fost intensificate. În orașul Kahovka însuși, invadatorii ruși exploatează instalațiile de infrastructură și distrug turnurile de telefonie mobilă”, potrivit comandamentului.

Bombardamentele rusești au continuat împotriva comunităților aflate mai la nord, dincolo de râu, inclusiv Myrivka, Marhanets și Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, a precizat acesta.

Comandamentul a precizat că Rusia „a crescut numărul de portavioane cu rachete de croazieră în grupajul naval din Marea Neagră. În prezent, există 3 dintre ele, dintre care una este subacvatică. Ele sunt pregătite pentru o salvă cu două duzini de rachete Kalibr”.

UPDATE 17:05 Rusia nu ia în considerare utilizarea armelor nucleare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov, scrie Meduza. Precizarea vine în contextul declarațiilor anterioare ale președintelui rus Vladimir Putin, care spunea că Rusia își va apăra teritoriul cu toate mijloacele disponibile, inclusiv cu armele sale nucleare, dacă va fi atacată.

Întrebat dacă este posibil ca Rusia să folosească o armă nucleară și dacă s-a discutat sau nu acest lucru, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că până și formularea unor astfel de întrebări este inacceptabilă.

„Dacă ați observat, nimeni din partea Rusiei nu discută acest subiect și nu l-a discutat”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a acuzat capitalele europene că discută despre problema nucleară și „escaladează astfel tensiunile într-o sferă complet inacceptabilă, nepermisă și potențial periculoasă”.

UPDATE 15:15 După ce aproape două zile a insistat că racheta care a căzut în Polonia, omorând doi oameni, „nu este ucraineană”, liderul de la Kiev a afirmat, într-un discurs susținut la Bloomberg New Economy Forum, că este necesar să fie așteptate concluziile anchetei. Pentru prima dată, Zelensky a admis că există posibilitatea ca racheta să provină din Ucraina.

„Nu este prima dată când un proiectil sau bucăți dintr-un proiectil rusesc cade pe teritoriul altei țări. Cu ceva timp în urmă, același lucru s-a întâmplat. Bucăți ale rachetelor rusești au căzut pe teritoriul Republicii Moldova când ținteau teritoriul Ucrainei. Nu știu ce s-a întâmplat de data aceasta. Nu știm 100%. Cred că nici lumea nu știe 100% ce s-a întâmplat”, a afirmat Zelensky.

UPDATE 14:03 Orașul Dnipro, din sud-estul Ucrainei, a fost lovit cu rachete joi, 17 noiembrie. 14 persoane au fost rănite.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a publicat pe contul său de Telegram un videoclip cu momentul unei explozii, surprins de camera de bord a unei mașini.

În imagini se vede cum, în timp ce mașinile circulă pe o șosea din oraș, undeva nu departe de automobilul din care se filmează are loc o explozie. Un nor de fum negru se ridică, iar frunzele copacilor de pe marginea drumului sunt răspândite în toate direcțiile. Mașina se oprește pentru câteva secunde, după care virează la stânga, încercând să evite locul în care a avut loc explozia.

„Iată o altă confirmare de la Dnipro că teroriștii vor pacea. De dimineață. Un oraș liniștit și dorința oamenilor de a trăi o viață normală. Du-te la muncă, la afaceri. Lovitură cu rachete! Statul terorist vrea, de fapt, să aducă ucrainenilor cât mai multă durere și suferință”, a precizat Zelensky.

UPDATE 13:30 Forțele de apărare aeriană au doborât astăzi șase rachete rusești deasupra regiunii Odesa, anunță autoritățile locale.

„Un atac cu rachete a fost efectuat în regiunea Odesa. De la Marea Neagră, inamicul a lansat rachete „Kalibr”, iar folosind două aeronave tactice „Su-30” a trimis 6 rachete. 6 rachete au fost distruse de forțele de apărare aeriană deasupra mării”, se spune în mesaj.

UPDATE 12:13 Ambasadorul Poloniei la NATO a declarat că „responsabilitatea finală aparține Rusiei”, în urma rachetei care a căzut marți pe teritoriul polonez și a ucis două persoane, relatează CNN.

Ambasador Tomasz Szatkowski a declarat că incidentul nu ar fi avut loc dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina și nu s-ar fi angajat în crime de război prin atacarea infrastructurii civile.

„Responsabilitatea finală aparține Rusiei”, a spus Szatkowski.

Întrebat cum se simt polonezii în urma incidentului, Szatkowski a spus că „un anumit nivel de îngrijorare este de înțeles”, adăugând că autoritățile fac multe pentru a liniști populația.

Mai târziu, miercuri, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a respins aceste afirmații.

„Am încetat de mult să mai fim surprinși de încercările dumneavoastră, în orice circumstanțe, în ciuda faptelor sau a bunului simț, de a da vina pe Rusia pentru orice”, a declarat Nebenzya în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU de la New York.

„Astăzi, în ciuda dovezilor clare ale provocării ucraineano-poloneze, mulți reprezentanți ai țărilor occidentale au declarat că, chiar dacă rachetele au fost lansate de Ucraina, tot Rusia este de vină pentru distrugerea infrastructurii critice.”

Liderii Poloniei și NATO au declarat că racheta a fost probabil lansată de forțele ucrainene care își apără țara împotriva unui baraj de lovituri rusești și că incidentul pare să fie un accident.

UPDATE 9:49 Rusia a atacat cu rachete orașul ucrainean Dnipro, o persoană a fost rănită, anunță Biroul Președintelui Ucrainei.

„Teroriștii ruși tocmai au bombardat Dnipro. Există mai multe lovituri asupra a două obiecte de infrastructură. Preliminar, a fost înregistrată o victimă”, se arată în raport.

UPDATE 9:18 În urma bombardamentelor nocturne din regiunea Zaporojie, două persoane au fost ucise, a anunțat de președintele administrației militare a regiunii, Aleksandr Staruh.

„Noaptea, rușii au lansat din nou un atac cu rachete asupra unei localități din raionul Volniansk. În urma lovirii a trei rachete, structurile civile au fost distruse. A fost distrusă o clădire rezidențială cu două etaje”, a spus Staruh.

UPDATE 8:53 În toată Ucraina, cu excepția Crimeei ocupate, a fost declarată alertă aeriană.

UPDATE 8:50 Presa ucraineană scrie că se aud explozii în orașul Dnipro. Într-o parte a orașului au fost raportate probleme cu electricitatea. Trei rachete au zburat deasupra regiunii Harkov. Au fost observate și peste regiunea Poltava.

UPDATE 8:40 Ziua de joi începe cu noi atacuri cu rachete asupra Ucrainei. După cum a raportat președintele administrației militare regionale din Nikolaev, Vitali Kim, în jurul orei 8 dimineața au fost lansate primele rachete. „Primele 4 rachete în aer”, a scris Kim.

De la ora 7:30 până la 8:00, în majoritatea regiunilor Ucrainei a fost anunțată o alertă de raid aerian, cu excepția regiunilor din vestul țării. În jurul orei 8:30, Suspilne Dnipro a raportat că în oraș se auzeau zgomote de explozii, potrivit Unian.

Liderii din mai multe zone au avertizat asupra pericolului. Andrei Raikovici, președintele administrației militare din Kirovograd, a spus că există un pericol asupra regiunii, iar șeful din Lugansk, Serghei Gaidai, a cerut oamenilor să nu neglijeze semnalele raidurilor aeriene.

UPDATE 8:03 Peste 70 de obuze de artilerie au lovit noaptea trecută raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk, anunță șeful administrației militare a regiunii Valentin Reznicenko.

Nikopol a suferit cel mai mult. Au fost avariate 20 de blocuri și case private, un colegiu, mai multe mașini, o conductă de gaz și linii electrice. Fără energie electrică au rămas șase mii de abonați.

De asemenea, din cauza loviturilor rusești, stația de pompare a utilității locale de apă a rămas fără curent electric. Ca urmare, 40 000 de familii au rămas fără apă.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)