Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Forțele de Apărare…

LIVE TEXT Forțele de Apărare ale Ucrainei au doborât marți peste 30 de rachete lansate de ruși, anunță autoritățile ucrainene. Război în Ucraina, ziua 230

Este a 230-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. În noaptea de duminică spre luni, 9 octombrie – 10 octombrie, forțele ruse au reluat atacurile masive asupra mai multor regiuni din Ucraina. Astfel, autoritățile ucrainene au raportat explozii puternice în Kiev, Zaporojie, Dnipro, Hmelnîțkîi, Jîtomîr, Ternopil, Lvov, Harkov, Odesa, Ivano-Frankivsk, Poltava, Nikolaev, Vinnița și Sumî. Pe fondul multiplelor explozii din Kiev și din alte orașe ucrainene, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că „Rusia încearcă să anihileze Ucraina”. 

Peste 1 300 de orașe și sate din Ucraina a rămas fără electricitate după cel mai mare atac aerian rusesc. Potrivit ultimelor date ale Serviciului de Urgență al Ucrainei, luni, 14 persoane au fost ucise și alte 97 de persoane au fost rănite din cauza bombardamentelor.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 11 octombrie:

UPDATE 21:55 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că în timpul zilei de marți, 11 octombrie, trupele ruse au atacat Ucraina cu treizeci de rachete de croazieră, șapte lovituri aeriene și aproximativ douăzeci și cinci de lovituri din sistemele de lansare multiplă de rachete (MLRS).

Autoritățile ucrainene susțin că 32 de ținte au fost doborâte. În urma atacului masiv cu rachete, a fost distrusă infrastructura a peste zece localități din regiunile Lvov, Vinnița, Dnepropetrovsk, Zaporojie și Donețk.

Pe parcursul zilei de marți, 11 octombrie, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile rușilor în zonele localităților Nikolaevka, Soledar, Bahmut, Maiorsk și Pervomaiskoie, anunță autoritățile ucrainene.

UPDATE 21:20 NATO va organiza săptămâna viitoare exercițiile sale anuale de descurajare nucleară, în fața escaladării amenințărilor cu folosirea armelor atomice din partea președintelui rus Vladimir Putin, transmite Financial Times.

„Acesta este un antrenament de rutină care are loc în fiecare an pentru a ne menține disuasiunea în siguranță, securitate și eficacitate”, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Amenințările nucleare voalate ale președintelui Putin sunt periculoase și iresponsabile”, a spus el. „Rusia știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu poate fi purtat niciodată”.

Exercițiul „Steadfast Noon”, cu durata de o săptămână, va implica 14 membri ai alianței NATO și avioane cu capacitate nucleară, alături de capacități suplimentare, cum ar fi avioane de informații și de realimentare. Exercițiul de o săptămână are rolul de a se asigura că personalul și echipamentele relevante sunt pregătite.

UPDATE 20:00 Germania a livrat Ucrainei primul dintre cele patru sisteme de apărare aeriană promise „Iris-T”, scrie Spiegel. Potrivit publicației, transferul a avut loc marți în apropierea graniței dintre Polonia și Ucraina.

UPDATE 19:27 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat marți, într-un discurs susținut în fața liderilor G7, că șeful statului rus, Vladimir Putin, mai are încă mijloace de „escaladare” și a cerut să ajute Ucraina să-și creeze un scut antiaerian pentru a opri atacurile rusești intense cu rachete.

„Liderul rus, care se află la finalul domniei sale, mai are încă mijloace de escaladare”, a declarat Zelensky în cadrul unei regiuni de urgență, ce se desfășoară în format de videoconferință, a liderilor din Grupul celor șapte națiuni puternic industrializate (G7- SUA, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Canada), potrivit textului în limba engleză al discursului său, difuzat de președinția ucraineană.

„Vă cer să consolidați efortul general pentru a ajuta financiar la crearea unui scut antiaerian pentru Ucraina”, a afirmat el, apreciind că „milioane de persoane vor fi recunoscătoare G7 pentru o astfel de asistență”.

De asemenea, liderul ucrainean a lansat un nou apel către aliații săi occidentali de a înăspri sancțiunile împotriva Moscovei și de a ajuta militar Ucraina, după două zile de bombardamente masive din partea armatei ruse. Zelensky a declarat că au fost „peste 100 de tiruri cu rachete în mai puțin de două zile împotriva civililor și a infrastructurilor civile”.

„Rusia vrea să provoace haos în Ucraina şi în întreaga lume democratică și utilizează deci totul: de la lovituri cu rachete, până la confiscarea unei centrale nucleare, amenințări cu o catastrofă nucleară, sabotaj împotriva infrastructurilor în Europa şi o tentativă deliberată de distrugere a instalațiilor energetice ucrainene”, a spus Zelensky.

UPDATE 18:45 Ucraina a anunțat un nou schimb de prizonieri cu Rusia. Potrivit șefului biroului președintelui Ucrainei Andrei Yermak, 32 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei s-au întors acasă. Partea rusă nu a comentat încă schimbul de prizonieri.

UPDATE 18:36 Vladimir Putin s-a întâlnit cu șeful AIEA, Rafael Grossi.

„Suntem foarte bucuroși să vă vedem și vom fi bucuroși să discutăm toate problemele care sunt de interes comun pentru noi sau care provoacă îngrijorare, de exemplu, în ceea ce privește situația din jurul centralei nucleare din Zaporojie. În orice caz, suntem deschiși la acest dialog și ne bucurăm să vă vedem”, a spus Putin.

La rândul său, directorul general al AIEA a spus că a făcut personal eforturi pentru a evita un accident nuclear la Zaporojie și a spus că așteaptă cu nerăbdare o discuție cu Putin.

Mai devreme, compania Energoatom a anunțat răpirea directorului general adjunct din Zaporojie, Valeri Martiniuk, de către armata rusă și a apelat, de asemenea, la Grossi pentru ajutor.

UPDATE 17:20 Turcia a lansat marți, 11 octombrie, un apel către Rusia și Ucraina la încetarea focului, apel ce intervine înainte de o întâlnire preconizată în cursul săptămânii la Astana (capitala Kazahstanului) între președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin, potrivit France 24.

Membră NATO, Turcia a rămas pe o poziție neutră de la începutul conflictului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei în 24 februarie și menține relații bune cu cei doi vecini ai săi de la Marea Neagră.

Ankara a jucat un rol-cheie în schimbul de prizonieri din septembrie între Rusia și Ucraina, precum și în încheierea, în iulie, sub egida ONU, a unui acord între cele două țări permițând reluarea exportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră și Bosfor. În două rânduri, Turcia a reunit pe teritoriul său reprezentanți ruși și ucraineni pentru discuții.

Erdogan s-a întâlnit cu Putin de trei ori în ultimele trei luni, dar de asemenea discută telefonic regulat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele turc se prezintă ca mediator privilegiat și caută de mult timp să-i aducă pe liderii rus și ucrainean la masa tratativelor pentru a negocia o încetare a focului, ceea ce niciunul dintre ei nu și-o dorește în mod deosebit, notează sursa citată.

UPDATE 16:30 Compania ucraineană de stat pentru energie nucleară Energoatom anunță că adjunctul șefului centralei nucleare Zaporojie a fost răpit.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Energoatom a declarat că „teroriștii ruși l-au răpit pe directorul general adjunct al centralei nucleare de la Zaporojie, Valerii Martiniuk”.

Reprezentanții companiei Energoatom au declarat că rușii doreau să obțină acces la dosarele de personal ale centralei „pentru a forța personalul ucrainean să lucreze pentru Rosatom (operatorul nuclear rus n.red.) cât mai curând posibil”.

„Facem apel la directorul general al AIEA, Rafael Grossi, și la întreaga comunitate mondială să ia toate măsurile posibile pentru eliberarea imediată a lui Valerii Martiniuk din captivitatea ocupanților ruși”, a a anunțat Energoatom.

UPDATE 15:15 Președintele rus Vladimir Putin va întreprinde, joi, o vizită în Kazahstan pentru a se întâlni cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cei doi vor discuta despre situația din Ucraina și „chestiuni de interes bilateral”, a declarat Peskov.

UPDATE 13:30 Aproximativ 62.000 de consumatori din trei districte din regiunea Sumî au rămas fără energie electrică, anunță șeful administrației regionale de stat din Sumî, Dmitro Zhywicki.

Potrivit oficialului, 47362 de consumatori din districtul Șostka, 14189 din districtul Romnî și 253 din districtul Sumî nu au curent electric.

„Lucrările de restabilire a electricității și a alimentării cu apă continuă”, a scris el.

UPDATE 11:55 În dimineața zilei de 11 octombrie, rușii au continuat să lanseze atacuri cu rachete asupra Ucrainei, în special, asupra regiunii Kiev. Un anunț în acest sens a fost făcut de șeful administrației militare regionale din Kiev, Oleksiy Kuleba.

Potrivit oficialului ucrainean, forțele ucrainene au doborât două rachete lansate în regiune.

UPDATE 11:25 19 persoane au fost ucise și alte 105 au fost rănite în urma atacurilor masive rusești lansate, luni, pe teritoriul Ucrainei, anunță Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei.

„Bombardamentele lansate ieri au lovit infrastructura din 12 regiuni, unde au izbucnit peste 30 de incendii, pe care Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență le-a lichidat”, a anunțat instituția printr-un comunicat.

Totodată, potrivit autorităților ucrainene, 301 localități din regiunile Kiev, Lvov, Sumî, Ternopil și Hmelnîțkîi au rămas fără energie electrică.

UPDATE 08:13 Forțele ucrainene au eliberat peste 200 de kilometri pătrați de teritoriu în vestul regiunii Lugansk începând cu 10 octombrie. Despre asta a anunțat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

UPDATE 07:55 Președintele american Joe Biden a promis ajutor pentru Ucraina, inclusiv sisteme moderne de apărare antiaeriană. Acesta a fost subiectul discuției telefonice dintre Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelensky.

„Am avut o conversație productivă cu președintele SUA, Joe Biden. Principalul subiect de discuție a fost apărarea aeriană. Aceasta este acum prioritatea numărul unu în cooperarea noastră în domeniul apărării”, a spus Zelensky.

De asemenea, el a precizat că „conducerea SUA este foarte importantă pentru Ucraina privind poziția fermă a statelor G7 și a sprijinului pentru o rezoluție în Adunarea Generală a ONU”, care condamnă anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

Serviciul de presă al Casei Albe a precizat, într-o declarație după conversația dintre cei doi președinți, că Biden a condamnat atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)