Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ „Referendumurile” de aderare…

LIVE TEXT „Referendumurile” de aderare la Rusia s-au încheiat: În Donetk și Zaporojie peste 90% dintre alegători „au votat” pentru aderarea regiunilor la Rusia. 216 zile de război în Ucraina

Armata rusă continuă atacul asupra localităților din sudul și estul Ucrainei. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că armata ucraineană a distrus un „număr mare de tehnică militară și soldați ruși” în Herson, Melitopol și Tokmak. Rușii continuă atacul asupra regiunii Dnepropetrovsk. Mai multe raioane ale regiunii au fost lovite în timpul nopții, victime nu au fost înregistrate, anunță autoritățile locale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 27 septembrie:

UPDATE 21:50 În regiunea Zaporojie, după procesarea a 100% din buletinele de vot pentru aderarea la Federația Rusă, a votat 93,11%, a anunțat „șeful comitetului electoral” din Zaporojie.

UPDATE 21:40 În regiunea Donetsk au fost deja numărate „voturile” la „referendumul” pentru aderarea la Rusia.

Așa-numitele autorități din Donetk au anunțat că au fost numărate deja „voturile” la „referendum”. Ei i-au numărat pe cei care au „votat” pentru aderarea la Rusia. Acest lucru este raportat de site-ul separatist „DAN” cu referire la datele așa-numitei „Comisii Electorale Centrale”.

„După procesarea a 100% din protocoale, 98,69% dintre alegătorii de la secțiile de votare din Rusia au votat pentru intrarea regiunii Donetk în Federația Rusă ca entitate constitutivă a Federației Ruse”, transmite sursa citată.

UPDATE 16:10 Secțiile de votare pentru „referendumurile” organizate în regiunile ocupate au fost închise. Începe numărarea „voturilor”.

UPDATE 14:55 Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, a făcut apel la credincioși la „mobilizare spirituală”, care, potrivit acestuia, ar trebui să ajute la restabilirea raporturilor de prietenie între Rusia și Ucraina. Aceasta, potrivit „Interfax”, a spus el în timpul unei predici de după liturghie în Catedrala Mântuitorului Hristos.

Patriarhul a îndemnat oamenii să se roage pentru încetarea „certei interne”, „pentru ca Domnul să elibereze – în special tinerii noștri – de la scurtarea vieții lor în această ceartă internă”, și, de asemenea, să facem totul pentru a restabili relațiile „frățești” dintre „două părți ale Rusiei unite”.

UPDATE 13:23 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți, 27 septembrie, că toate organele puterii de stat sunt pregătite pentru posibila aderare la Federația Rusă a noilor teritorii, referindu-se la regiunile ucrainene unde sunt organizate „referendumuri” privind aderarea la Rusia.

„Legiuitorii noștri, organele puterii executive și departamentele de drept sunt pregătite”, a declarat Dmitri Peskov, potrivit Interfax.ru.

„Наши законодатели, наши органы исполнительной власти и наши правовые подразделения готовы”, – сказал он во вторник, отвечая на соответствующий вопрос.

UPDATE 12:55 Poliția ucraineană susține că trupele ruse ar fi reținut, în regiunea Herson, un cetățean al R. Moldova, care se ocupa cu transportul de mărfuri. Într-un comunicat emis luni, 26 septembrie, polițiștii ucraineni din Herson, regiune care se află din luna martie sub ocupație rusească, menționează că trupele ruse au deschis focul asupra camionului, șoferul fiind reținut, iar lucrurile lui personale fiind confiscate. Nu este clar când anume s-a întâmplat acest caz.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene (MAEIE) au declarat că „documentează cazul”.

În comunicatul poliției din regiunea Herson se menționează că „există amenințări pentru sănătatea și viața” moldoveanului reținut de ruși.

„În orașul Kahovka, invadatorii țin în captivitate un cetățean al Moldovei, care se ocupa cu transportul de mărfuri. După invazia pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, străinul efectua comenzile cu propriul camion. La Kahovka, a fost oprit de armata rusă, care a deschis focul asupra mașinii. Lucrurile personale și camionul au fost confiscate de militarii ruși. Invadatorii nu-l lasă pe șofer să plece, există amenințări pentru sănătatea și viața lui”, a anunțat luni, 26 septembrie, poliția ucraineană din regiunea Herson.

În acest sens, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene spun că informația oferită de poliția ucraineană este verificată prin intermediul misiunilor diplomatice.

„Având în vedere că este un teritoriu ocupat temporar și sunt informații contradictorii, noi verificăm (informația n. red.). (…) La moment, noi documentăm acest caz, prin intermediul misiunilor noastre diplomatice noi documentăm din surse oficiale tot ce ține de cazul dat”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

UPDATE 12:15 Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marți, 27 septembrie, că „Federația Rusă are dreptul să utilizeze arme nucleare în cazul în care va fi necesar”. Totodată, el a spus că Rusia va face totul pentru a împiedica „vecinii săi ostili să dobândească arme nucleare”, scrie TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului.

„Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare, în cazuri prestabilite și în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat (…). Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem, fără să cerem permisiunea nimănui (…)”, a spus Medvedev.

UPDATE 11:03 După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat pe 21 septembrie 2022 despre mobilizarea parțială în Rusia, mulți ruși au părăsit țara, iar alții încă încearcă să o părăsească, de frică să nu fie trimiși pe frontul din Ucraina.

În ultimele zile, presa rusă scrie că la granița cu Georgia s-au format cozi kilometrice de mașini. Din cauza fluxului mare de mașini s-a decis ca granița spre Georgia să fie trecută pe jos pentru a reduce timpul de așteptare.

„Rușilor care încercau să plece în Georgia li s-a permis să treacă granița pe jos. Această decizie a fost luată din cauza numărului mare de oameni care doresc să plece în țara vecină. Totodată, oficial, punctul de control „Lars” nu este destinat trecerii frontierei pe jos – acest lucru s-a făcut doar pentru a reduce timpul de așteptare”, scrie canalul de Telegram Baza.

Jurnaliștii de la portalul „Kavkazkii Uzel” au discutat cu rușii care pleacă în Georgia. Unii au spus că pleacă din motive de serviciu sau de natură personală. Mulți dintre ei au fost reticenți în a discuta motivele părăsirii Rusiei.

„Aproximativ 3 500 de mașini s-au adunat la punctul de control vamal Verhniy Lars de la granița ruso-georgiană din Osetia de Nord”, a declarat viceprim-ministrul Irbek Tomaev în după-amiaza zilei de 26 septembrie, menționează sursa citată.

UPDATE 10:05 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, anunță că un proiect privind înființarea unui Tribunal Special Internațional pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei a fost prezentat ambasadorilor din 30 de state.

„Un proiect privind înființarea unui Tribunal Special Internațional pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva statului nostru a fost prezentat ambasadorilor din 30 de state – partenerii noștri. Dificultatea în a pune sub acuzare Rusia pentru această crimă este că instrumentele legale internaționale existente nu sunt de ajuns. Este nevoie de un Tribunal Internațional Special. Și lucrăm la acest proiect în detaliu și cu meticulozitate. Nu am nicio îndoială – tribunalul va fi înființat. Toți cei care au dezlănțuit acest război criminal împotriva Ucrainei şi libertății din Europa vor da socoteală”, a arătat Zelensky.

UPDATE 9:45 Autoritățile ucrainene susțin că Rusia a pierdut 57 750 de soldați în războiul împortriva Ucrainei.

De cealaltă parte, zilele trecute ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 5 937 de soldați, iar 90% dintre răniți au revenit în serviciul militar. Cât despre pierderile Ucrainei, Șoigu spunea că acestea ar fi de 61 000 de morți și 49 000 de răniți.

UPDATE 9:10 O poziție pentru achiziționarea de iodură de potasiu în valoare de aproape cinci milioane de ruble a apărut pe portalul Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor din Rusia. Acest medicament este luat atunci când există o amenințare de accidente nucleare, scrie presa rusă.

Furnizarea substanței farmaceutice (iodură de potasiu) este destinată Întreprinderii Unitare Federale de Stat SPC „Farmzașcita” a Agenției Federale Medicale și Biologice a Rusiei. Valoarea achiziției este de 4.850.000 de ruble. Aplicația a fost postată pe 16 septembrie a anului curent și a fost editată pe 26 septembrie.

UPDATE 8:40 27 septembrie este ultima zi de votare în cadrul „referendumurilor” privind aderarea la Rusia, organizate în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate ale regiunilor Zaporojie și Herson.

Presa rusă scrie că din 23 septembrie și până pe 26 septembrie, în Lugansk au votat 83,61% dintre locuitorii regiunii, în Donețk – 86,89%, în regiunea Herson – 63,58%, iar în Zaporojie au votat 66,43% dintre rezidenți, inclusiv cetățenii care se află în prezent pe teritoriul Rusiei.

Rezultatele preliminare ale „referendumurilor” ar putea fi anunțate în perioada 27-28 septembrie, scrie presa rusă. Datele finale trebuie să fie anunțate în termen de cinci zile de la încheierea „votării”.

UPDATE 8:01 Pe 26 septembrie, rușii au ucis 3 civili din regiunea Donețk: 2 în Bahmut și 1 în Hromovo. Alte 13 persoane au fost rănite, anunță șeful Administrației Regionale de Stat din Donețk, Pavel Kirilenko.

UPDATE 7:58 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că în urma unui atac asupra rușilor de la Herson, Melitopol și Zaporojie, a fost distrus un număr mare de echipamente militare și soldați ruși, scrie unian.

„În Herson, au fost distruse și scoase din funcțiune șapte camioane „Ural”.

Până la 10 unități de echipament militar și peste 20 de invadatori au fost distruși în Melitopol.

În zonele Tokmak și Cernigovka, regiunea Zaporojie, au fost distruse cinci unități de echipamente militare, sistemul rus de apărare antiaeriană S-300 și peste 50 de invadatori au fost răniți”, a anunțat marți dimineața, 27 septembrie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 7:50 Rușii continuă atacul asupra regiunii Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, anunță că trupele ruse au lovit raionul Nikopol. Aproape 90 de obuze au fost lansate. Preliminar, nu au fost înregistrate victime.

”În Nikopol, 15 case particulare și mai multe mașini au fost avariate.

În Marganeț, au fost avariate 10 case particulare, o școală sportivă pentru copii și tineret, o piață, o conductă de gaz și linii electrice. O casă a luat foc”, a anunțat Valentin Reznicenko pe Telegram.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)