Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Remanieri operate la Guvern:…

LIVE Remanieri operate la Guvern: Moldsilva, Moldova IT Park și Agenția Relaţii Interetnice și-au schimbat conducerea

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

Guvernul se întrunește în ședință miercuri, 24 aprilie. Pe agenda întrunirii Executivului au fost incluse 28 de subiecte.

UPDATE 10:30 Veaceslav Reabcinschi a fost numit în funcția de director general al Agenției Relaţii Interetnice, din 29 aprilie.

„Are o vastă experiență profesională de mai bine de 30 de ani. Este expert național în culturologie, director al Centrului de Politici Culturale, doctor în sociologie, lector universitar”, a menționat secretarul general al Guvernului Artur Mija.

UPDATE 10:20 Marina Bzovîi a fost desemnată în funcția de administratoare a parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park”, pentru un termen de 5 ani, începând de astăzi, 24 aprilie.

Aceasta deține funcția de directoare executivă a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC din Republica Moldova (ATIC), fiind responsabilă de agenda sectorului IT și comunicații, dezvoltarea asociației și a comunității în R. Moldova.

Marina Bzovîi

UPDATE 10:10 Guvernul a numit un nou director la Agenția Moldsilva. Victor Durbală va ocupa funcția din data de 25 aprilie.

Victor Durbală

Executivul urmează să examineze un proiect de hotărâre cu privire la încheierea unui acord adițional la un contract de prestare a serviciilor de reprezentare și consultanță juridică.

Mai exact, se împuternicește Ministrul Justiției să semneze în interesele statului, în numele Guvernului, acordul adițional nr. 2 la contractul de prestare a serviciilor de reprezentare și consultanță juridică din 20 ianuarie 2017 cu compania de avocatură DLA Piper France LLP (Paris, Franța) și Biroul Asociat de Avocați „ACI Partners” (Republica Moldova) în sumă de 50 000 de dolari, pentru plata serviciilor de reprezentare a intereselor Republicii Moldova în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în cauza LLC SPC „Stileks” (succesoarea în drepturi a LLC „Komstroy” și LLC „Energoalliance” (Ucraina)) împotriva Republicii Moldova.

Astfel, Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne urmează să elibereze din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către S.A. „Termoelectrica” cantitatea de 5 000 de tone de păcură. Compania va utiliza păcura eliberată pentru producerea energiei electrice și termice.

Capitalul social al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” va fi majorat cu 728 406 400 de lei (echivalentul a 34 985 900 de euro) pentru a acoperi lucrările de proiectare și reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești.