Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Șefii companiilor energetice…

LIVE TEXT Șefii companiilor energetice avertizează că problema gazelor ar putea dura până cel puțin în 2025: suspendarea livrărilor rusești de gaze către Europa va duce la epuizarea mai rapidă a rezervelor. Război în Ucraina, ziua 196

Sunt 196 de zile de război în Ucraina. Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că soldații Ucrainei au reușit să preia controlul asupra satului Verbovka din regiunea Harkov. Ucraina nu a comentat aceste informații. În ultimele 24 de ore, Rusia a lansat peste șapte rachete și 25 de lovituri aeriene asupra Ucrainei, susține Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Miercuri, 7 septembrie:

UPDATE 20:40 Suspendarea livrărilor rusești de gaze naturale către Europa va duce la epuizarea mai rapidă a rezervelor pe măsură ce temperaturile scad în următoarele luni și va complica și mai mult procesul de pregătire pentru următoarele sezoane de încălzire, scrie Bloomberg .

Potrivit șefilor companiilor energetice, din moment ce nu există o soluție rapidă la problemă, tensiunea va continua cel puțin până în 2025.

UPDATE 17:57 Ucraina ia în considerare închiderea centralei nucleare de la Zaporojie din cauza deteriorării situației de securitate, a declarat Oleh Korikov, inspectorul șef de stat pentru securitatea nucleară și radiologică din Ucraina.

„Dacă apar condiții care necesită închiderea centralei, centrala și unitatea de putere nr. 6 vor fi oprite”, a declarat miercuri Korikov.

„Deteriorarea continuă a situației, lipsa prelungită a alimentării cu energie electrică de la o sursă externă de electricitate ne va forța să desfășurăm generatoare diesel de rezervă, și este extrem de dificil de completat aprovizionarea cu motorină în timpul războiului”, a adăugat el.

Korikov a declarat că menținerea în funcțiune a generatoarelor diesel nu ar fi sustenabilă.

Într-un interviu acordat luna trecută, directorul general al Energoatom, Petro Kotin, a explicat de ce generatoarele diesel nu reprezintă o alternativă sustenabilă. Generatoarele diesel sunt de rezervă pentru a răci combustibilul și a menține lucrurile operaționale, dar există avertismente în ceea ce privește utilizarea lor pentru o perioadă nedeterminată și este o situație „periculoasă”, a explicat el.

UPDATE 16:14 Rusia nu a „pierdut nimic” în „operațiunea sa militară specială” din Ucraina, a afirmat miercuri președintele rus Vladimir Putin în discursul său de deschidere a sesiunii plenare a Forumului Economic Estic de la Vladivostok, transmite CNN.

„Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Principalul nostru câștig este consolidarea suveranității noastre. Nu am început nimic, în ceea ce privește acțiunile militare, ci doar încercăm să le finalizăm”, a declarat Putin.

Pe baza unor informații retrogradate, SUA consideră că Rusia se confruntă cu o lipsă „severă” de personal militar în Ucraina și caută noi modalități de a-și consolida nivelul de trupe, au declarat săptămâna trecută doi oficiali americani pentru CNN.

Într-o declarație făcută luni, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a afirmat că în prezent se estimează că „peste 25.000 de soldați ruși și-au pierdut viața” de la începutul războiului.

La sfârșitul lunii august, președintele Putin a ordonat armatei ruse să crească numărul de trupe din Ucraina cu 137.000, deși rămâne neclar cum intenționează Ministerul Apărării să atingă acest obiectiv.

UPDATE 14:29 Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri ca Uniunea Europeană să acorde un ajutor financiar de 5 miliarde de euro destinat Ucrainei pentru a face față consecințelor războiului.

„Astăzi, Comisia propune o asistență macro-financiară suplimentară de 5 miliarde de euro pentru Ucraina”, a anunțat ea pe Twitter.

Acest ajutor, sub formă de împrumuturi, trebuie aprobat de cele 27 state membre, care au prevăzut să-l ia în discuție la reuniunea de vineri a miniștrilor lor de finanțe, la Praga. Ajutorul ar fi a doua tranșă dintr-un pachet maxim de 9 miliarde de euro pentru 2022 propus la data de 18 mai.

UDPATE 13:28 Statele baltice Lituania, Letonia și Estonia, membre ale Uniunii Europene, au ajuns la un acord să interzică intrarea pe teritoriilor lor a cetățenilor ruși care călătoresc din Rusia și Belarus, au anunțat miercuri miniștrii lor de externe.

Interdicţia de intrare este aşteptată să intre în vigoare la mijlocul lunii septembrie. Vor exista însă şi excepţii, din motive umanitare şi familiale, pentru şoferi de TIR şi diplomaţi, a indicat ministrul de externe leton Edgars Rinkevics.

„În ultimele săptămâni și luni, trecerile de frontieră de către cetățeni ruși posesori de vize Schengen au crescut dramatic. Aceasta devine o problemă de securitate publică și este, totodată, o problemă de natură morală și politică”, a declarat Rinkevics într-o conferință de presă în Lituania.

Cursele aeriene directe între Rusia și statele UE au fost anulate după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, lăsându-le cetățenilor ruși puține opțiuni de a călători în spațiul Uniunii.

UPDATE 11:11 O parte a orașului Energodar, ocupat de ruși, rămâne fără electricitate din cauza avariei la substația Luci. Primarul ucrainean al localității, Dmitri Orlov, a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram.

„În dimineața zilei de 7 septembrie, după avarierea substației Luci, ca urmare a numeroaselor bombardamente, microdistrictele 1-2 din Energodar au rămas fără electricitate. Având în vedere faptul că de câteva luni, anume în această zonă a orașului nu există nici gaze naturale, aici oameni ce mai mult suferă din cauza agresiunii ruse și sunt de fapt în pragul unei catastrofe umanitare”, a spus Orlov.

UPDATE 9:57 Rusia a cerut „explicații suplimentare” Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) asupra unor părți din raportul său cu privire la situația de la centrala nucleară Zaporojie (sudul Ucrainei), a declarat miercuri ministrul de externe Serghei Lavrov, citat de Reuters.

AIEA a cerut marți încetarea bombardamentelor în apropierea centralei și stabilirea imediată a unei zone de securitate în jurul uzinei, într-un raport publicat după misiunea de la centrala Zaporojie de săptămâna trecută.

Centrala este controlată de forțele ruse din luna martie, dar este în continuare operată de personal ucrainean și conectată la rețeaua electrică ucraineană. Kievul și Moscova se acuză reciproc de bombardamente în apropierea centralei, suscitând temeri cu privire la o catastrofă nucleară de tipul celei de la Cernobîl.

Lavrov a declarat agenţiei de presă Interfax că Moscova are nevoie de mai multe informaţii despre concluziile AIEA şi a trimis o solicitare de a se furniza date suplimentare.

„Sunt necesare explicații suplimentare, căci raportul are un anumit număr de puncte. Nu le voi enumera acum, dar i-am cerut clarificări directorului general al AIEA”, a afirmat Lavrov, citat de Interfax.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a acuzat Occidentul că a exercitat presiuni asupra misiunii AIEA care a efectuat inspecţia la centrală.

Agenţia de presă de stat RIA Novosti a citat-o pe Maria Zaharova afirmând că Rusia a furnizat AIEA date complete despre sursa bombardamentelor şi s-a întrebat de ce organizaţia nu a numit Ucraina ca sursă a atacurilor asupra centralei nucleare în raportul său.

Mai mult, purtătoarea de cuvânt a MAE rus a declarat că Ucraina îşi coordonează atacurile asupra centralei cu ajutorul SUA şi al altor state occidentale.

Ucraina neagă că a atacat centrala i a acuzat Moscova că depozitează arme grele în incinta centralei nucleare, o afirmație respinsă de Rusia.

UPDATE 8:55 Ucraina va susține propunerea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) privind stabilirea unei „zone de protecție și de siguranță nucleară” la centrala nucleară Zaporojie (din sudul Ucrainei), dacă este vorba de „demilitarizarea” instalației, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelensky, citat de Interfax-Ukraina.

Anunțul vine după publicarea raportului cu concluziile inspecției efectuate de AIEA săptămâna trecută la această centrală nucleară din sudul Ucrainei, aflată în prezent sub controlul forțelor ruse.

„Dacă conținutul acestei propuneri este demilitarizarea teritoriului centralei nucleare – și este logic, pentru că prezența militară rusă a fost cea care a adus centrala Zaporojie în pragul unei catastrofe radioactive – atunci putem susține o astfel de zonă de protecție demilitarizată”, a afirmat în noaptea de marți spre miercuri Zelensky în discursul său zilnic.

UPDATE 7:59 Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) a actualizat harta luptelor, luând în considerare situația din Balakleia, regiunea Harkov. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a confirmat încă contraofensiva în această direcție.

Institutul consideră că soldații Ucrainei au reușit deja să preia controlul asupra satului Verbovka, care se află lângă Balakleia. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei i-ar fi alungat pe ruși din regiunea de sud-vest a orașului.

ISW nu a oferit alte detalii despre contraofensiva Ucrainei. În același timp, rușii au început să vorbească deja despre faptul că armata ucraineană ar fi intrat pe autostrada Balakleia-Kupiansk, iar Ucraina nu a confirmat încă aceste informații.

UPDATE 7:50 În ultimele 24 de ore, Rusia a lansat peste șapte rachete și 25 de lovituri aeriene asupra Ucrainei, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat peste 7 rachete și 25 de lovituri aeriene asupra țintelor militare și civile de pe teritoriul Ucrainei”, anunță autoritățile ucrainene.

Între timp, soldații ucraineni își mențin pozițiile și nu permit rușilor să se deplaseze adânc pe teritoriul Ucrainei.

„Soldații noștri au reușit să respingă cu succes atacurile inamice în zonele localităților Grigorovka, Zaițevo, Soledar, Bahmut, Veselaia Dolina”, a menționat Statul Major.

Deci, în direcțiile Volîn și Polesky, situația este fără schimbări semnificative. În alte direcții, rușii au tras asupra infrastructurii militare și civile din tancuri, vehicule militare, tunuri și artilerie de rachete. În special, în direcția Seversk, au fost înregistrate atacuri cu mortar în zonele mai multor localități din regiunea Sumî.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)