Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   De mai bine de 12…

De mai bine de 12 ore, avocații nu o găsesc pe jurnalista arestată că a intrat în emisie directă, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război – VIDEO

De mai bine de 12 ore, avocații nu o găsesc pe jurnalista Marina Ovsyannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război.

Jurnaliștii de la Настоящее Время relatează că avocații încă nu au reușit să o găsească pe redactora de la Pervîi Kanal, Marina Ovsyannikova, care a fost reținută în seara zilei de 14 martie după ce a desfășurat un miting împotriva războiului din Ucraina, în timpul emisiei în direct.

Meduza scrie despre acest fapt, citându-l pe avocatul Daniil Berman, cel care o și caută pe femeie.

Luni seara, presa rusă a relatat că Ovsyannikova a fost dusă la departamentul de poliție al districtului Ostankinsky din Moscova. Cu toate acestea, poliția le-a spus activiștilor pentru drepturile omului că ea nu se află în departament.

Avocatul Daniil Berman a declarat că până în dimineața zilei de 15 martie, avocații nu au reușit să o găsească pe Ovsyannikov. Femeia nu e nici la secția de poliție din Ostankino, nici la alte secții de poliție din oraș.

Jurnalista postului tv Pervîi Kanal din Rusia a fost reținută după ce a intrat în cadru unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”.

„Opriți războiul. Nu credeți propaganda, ei vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, scrie în engleză și în rusă pe pancarta pe care a ridicat-o jurnalista în spatele prezentatoarei tv care prezenta știrile în emisie directă.

Secvența a fost difuzată în direct doar câteva secunde, ulterior fiind difuzate imaginile unui reportaj pregătit de postul tv rus.

Presa din Rusia a scris că jurnalista a fost reținută și acuzată de „discreditarea forțelor armate”. 

Jurnalista care a protestat în direct împotriva războiului din Ucraina este Marina Ovsiannikova, editor la Pervîi Kanal.