Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Consilierul șefului Biroului Președintelui…

VIDEO Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei: Războiul din Ucraina se va termina cel târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse

Un acord între Rusia și Ucraina poate fi încheiat în termen de una sau două săptămâni, în cazuri extreme – în mai. Declarația a fost făcută de către consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Oleksi Arestovici, transmite TASS.

„Cred că cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere, totuși se poate întâmpla și mai repede dacă în următoarea săptămâna, maximum două, se va ajunge la un acord de pace. Vom vedea, vorbesc despre ultimele date posibile”, a declarat Arestovici într-un interviu publicat pe YouTube pe canalul Feigin Live.

Negocierile ruso-ucrainene au continuat luni, 14 martie, prin videoconferință. Discuțiile au avut loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese. Totuși, nu s-a ajuns la vreun acord, iar dialogul se va relua marți, după o „pauză tehnică”. Detalii aici

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 20-a zi de război