Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalista arestată că a intrat…

Jurnalista arestată că a intrat în emisie directă, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război a apărut. Mesajele postate pe internet

După mai bine de 12 ore în care avocații nu au știut nimic de ea, jurnalista Marina Ovsyannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război a apărut. Jurnalista a fost plasată în arest la domiciliu.

După o noapte grea într-o locație dezvăluită, am fost eliberată din detenție și plasată în arest la domiciliu”, a anunțat jurnalista.

Între timp, femeia a postat mai multe mesaje pe pagina ei Twitter în care spune că nu regretă gestul făcut în emisie directă. În unul dintre mesaje, Ovsyannikova susține că avocatul ei i-a comunicat că pentru gestul făcut ea riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret nimic. Am nevoie de aprobarea voastră, totuși. Nu războiului!”, a scris Marina Ovsyannikova.

„Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, voi purta acest gest ca insignă de onoare”, a scris jurnalista.

Marți dimineață, avocații jurnalistei anunțau că nu cunosc nimic despre locul aflării femeii, din momentul reținerii.

Luni seara, presa rusă a relatat că Ovsyannikova a fost dusă la departamentul de poliție al districtului Ostankinsky din Moscova. Cu toate acestea, poliția le-a spus activiștilor pentru drepturile omului că ea nu se află în departament.

Jurnalista postului tv Pervîi Kanal din Rusia a fost reținută după ce a intrat în cadru unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”.

„Opriți războiul. Nu credeți propaganda, ei vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, scrie în engleză și în rusă pe pancarta pe care a ridicat-o jurnalista în spatele prezentatoarei tv care prezenta știrile în emisie directă.

Secvența a fost difuzată în direct doar câteva secunde, ulterior fiind difuzate imaginile unui reportaj pregătit de postul tv rus.

De mai bine de 12 ore, avocații nu o găsesc pe jurnalista arestată că a intrat în emisie directă, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război – VIDEO