Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele rusești au atacat orașul…

Forțele rusești au atacat orașul Jîtomîr. Doi oameni au fost uciși, iar mai multe persoane sunt prinse sub molozuri

Sursa foto: BBC

Două persoane au fost ucise într-un atac aerian asupra orașului Jîtomîr din vestul Ucrainei, anunță marți, 15 martie, Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, scrie BBC.

Trei persoane au fost rănite, iar mai mulți oameni ar fi prinși sub molozuri.

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a menționat că cel puțin 10 case și un spital au fost avariate în urma atacului lansat de trupele rusești.

Potrivit ONU, cel puțin 136 de persoane, inclusiv 13 copii, au fost ucise în Ucraina de la începutul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei.

Alți 400 de civili, inclusiv 26 de copii, au fost răniți, potrivit Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.