Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noi imagini din satelit arată…

Noi imagini din satelit arată dezastrul provocat de trupele rusești în Mariupol și în suburbiile Kievului – CNN

Foto: CNN

Noi imagini din satelit arată dezastrul din Mariupol, sate distruse și câmpuri arse în apropiere de Kiev, scrie CNN.

Imaginile făcute publice de Maxar Technologies arată distrugerile din zonele afectate de bombardamentele rușilor.

La doar 39 de kilometri la nord-vest de centrul Kievului, imaginile din satelit arată că aproape fiecare casă din partea de nord-vest a localității Moschun a suferit daune semnificative. Unele case încă ard, iar câmpurile din jurul satului sunt și ele pârjolite.

Fotografiile, făcute luni, arată și pagube pe teritoriul Mariupol. Imaginile din satelit oferă singura privire asupra celei mai recente distrugeri din oraș.

Foto: CNN

Spitalul Regional de Terapie Intensivă Mariupol a fost bombardat, iar fațada clădirii are o gaură imensă, în timp ce resturi de materiale sunt împrăștiate afară. În apropierea clădirii spitalului, mai multe blocuri de locuit au fost afectate în mod semnificativ, iar unul este distrus de incendiu.

Foto: CNN

La sud, în cartierul Primorskyi, mai multe case încă ard după bombardamente. Blocurile din apropiere și o zonă rezidențială din localitate au suferit daune semnificative.

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina