Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Două persoane au fost ucise,…

Două persoane au fost ucise, iar una a fost spitalizată în urma bombardamentelor lansate de armata rusă în Kiev

Sursa foto: unian.net

Două persoane au fost ucise, iar una a fost spitalizată în urma bombardamentelor lansate de trupele ruse marți dimineața, 15 martie, în Kiev, scrie unian.net.

Anunțul a fost făcut de secretarul de presă al Direcției Principale a Serviciului de Stat de Urgență din orașul Kiev, Svetlana Vodolaga.

„În această dimineață, între orele 4:22 și 5:51, urmare a bombardamentelor, muniția a lovit două clădiri rezidențiale cu mai multe etaje din districtul Svyatoshinsky, o casă privată în districtul Osokorka și o altă clădire cu mai multe etaje. u fost confirmați doi morți, iar 35 de persoane au fost salvate. Una a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a spus Vodolaga.

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina