Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kiev impune o nouă interdicție…

Kiev impune o nouă interdicție de circulație. Deplasarea în oraș fără permise speciale și cărți de identitate este interzisă

Sursa foto: Reuters

Autoritățile de la Kiev au impus o nouă interdicție de circulație. Astfel, oamenii nu se vor putea deplasa în oraș fără permise de speciale și cărți de identitate, scrie unian.net.

Interdicția intră în vigoare marți, 15 martie, la ora 20:00, și este valabilă până joi, 17 martie.

Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Regionale de Stat Kiev, Oleksiy Kuleba.

„În regiunea Kiev, între 15 și 17 martie, va fi introdusă o interdicție de acces între orele 20:00 și 7:00”, a spus el.

Kuleba a îndemnat cetățenii ucraineni să nu iasă în stradă și în alte locuri publice (fără permise speciale și cărți de identitate).

„Sunt măsuri forțate, al căror scop este protejarea locuitorilor din regiune. Rugăm pe toată lumea să se pregătească pentru faptul că veți petrece următoarea zi și jumătate în propriile sedii sau adăposturi. Autoritățile și toate regiunile fac tot ce este necesar pentru siguranța populației”, a spus șeful Administrației Regionale de Stat.

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.