Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele SUA anunță noi ajutoare…

Președintele SUA anunță noi ajutoare pentru Ucraina: „Vom trimite bani și mâncare pentru a salva viețile ucrainenilor. Ne vom asigura că țara are arme să se apere împotriva forțelor rusești”

Sursa foto: Reuters

Președintele american Joe Biden anunță că SUA vor trimite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. 

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva forțelor rusești invadatoare. Vom trimite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiații ucraineni cu brațele deschise”, a spus Biden într-o postare pe Facebook.

Pe 9 martie curent, Camera Reprezentanților SUA a aprobat un pachet de ajutor urgent în valoare de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Ajutorul este destinat pentru consolidarea armatei ucrainene în lupta cu forțele rusești și oferirea asistenței umanitare cetățenilor, inclusiv celor aproximativ 1,5 milioane de refugiați care caută siguranță în străinătate.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a declarat că cele 13,6 miliarde de dolari reprezintă probabil doar „vârful unui ajutor mult mai amplu”.

Pe 8 martie curent, președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor interzice importurile de petrol și gaze din Rusia, drept represalii pentru invazia armatei ruse în Ucraina. El a recunoscut faptul că măsura va duce la creșterea prețurilor la energie.