Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marți, în Ucraina, vor fi…

Marți, în Ucraina, vor fi organizate nouă coridoare umanitare. Lista locațiilor – VIDEO

Viceprim-ministra, ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei, Irina Vereșciuk, a declarat că marți, 15 martie, în Ucraine, autoritățile au convenit asupra organizării a nouă coridoare umanitare. Declarațiile au fost făcute de oficiala ucraineană într-un briefing de presă susținut marți dimineață.

„Până în prezent, nouă coridoare umanitare au fost convenite”, a menționat viceprim-ministra ucraineană.

Din regiunea Donețk: de la Berdiansk la Mariupol, va pleca un convoi cu marfă chimică, inclusiv zeci de tone de apă, medicamente și alimente, iar la întoarcere, convoiul va evacua oamenii la Zaporojie.

În regiunea Kiev: de la satele Bogdanovka și Novobogdanovka la Brovary, de la satul Bobryk la Brovary.

„Suntem conștienți de problema uriașă din Ivankovo ​​și lucrăm la acea rută. Sper sincer că vom putea deschide un astfel de coridor umanitar”, a subliniat Vereșciuk.

În regiunea Sumy: Sumy – Trostyanets – Lebedin – Shostka – Konotop până la Poltava.
În regiunea Harkov: evacuarea din satul Oskol.

Ministra a subliniat că autoritățile ucrainene primesc și recepționează toate informațiile pe care oamenii le difuzează pe rețelele de socializare cu apeluri la ajutor.

„Nu vom lăsa pe nimeni și îi vom salva pe toți cei care au nevoie”, a mai adăugat Vereșciuk.

După cum a raportat UNIAN, marți, 15 martie, în regiunea Sumy vor fi deschise noi coridoare de evacuare. Evacuarea a început la ora 9 dimineața și va dura până la ora 21:00.