Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Tiruri moldovenești care plecau…

VIDEO Tiruri moldovenești care plecau în Rusia, în mijlocul unor bombardamente în apropiere de vama ruso-ucraineană: „Iaca un patron a nimerit în fură… Furile ard”

Mai multe tiruri moldovenești care plecau spre Rusia s-au aflat în mijlocul unor bombardamente la granița dintre Rusia și Ucraina. În imaginile video filmate de un șofer, cetățean al R. Moldova, se vede cum două tiruri sunt cuprinse de flăcări, iar al său a fost ținta unor gloanțe.

Iaca un patron a nimerit în fură (tir, n.r.). Nu știu unde a mai nimerit ceva, dar…. b***, e p****. Iaca aici furile ard. Iaca o fură dincolo arde. Iau ce se face aici…. Iaca aici mi-o nimerit un patron. Ia uite. Uite ce se face. Am nimerit în perestrelkă (împușcături, n.r.). Iaca la unul acolo roțile sunt bombite toate. Iaca aici un patron a nimerit în fură”, spune șoferul de tir, care pleca, cu marfă, spre Federația Rusă, prin Ucraina.

ZdG a aflat că incidentele au avut loc joi, 24 februarie, în prima zi a invaziei ruse în Ucraina, în apropiere de orașul ucrainean Gluhov, aflat în imediata apropiere a Vamei Bacevsk – Troebortnoe, care leagă Ucraina de Rusia. Unele tiruri au făcut cale întoarsă, în timp ce unii șoferi au fost nevoiți să-și lase mașinile în apropiere de vamă, pentru că nu mai erau funcționale.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Estonia va trimite Ucrainei rachete antitanc și muniție antiaeriană

Atacul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor. Prima zi de război s-a încheiat cu decesul a 137 de soldați ucraineni și reținerea mai multor cetățeni ruși care au organizat proteste anti-război în Federația Rusă. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut liderilor europeni să ajute urgent ţara sa care este acum atacată de Rusia. Preşedintele american Joe Biden a acuzat că armata rusă a declanşat un asalt neprovocat asupra Ucrainei și a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.