Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rușii spun NU războiului împotriva…

Rușii spun NU războiului împotriva Ucrainei. Sute de manifestanți anti-război au fost reținuți de milițieni – VIDEO

Sute de cetățeni ai Federației Ruse au ieșit joi seară în stradă ca să protesteze împotriva războiului împotriva Ucrainei. Oamenii au ieșit la proteste în mai multe orașe din Rusia.

Protestatarii scandează „NU războiului”, „Spunem nu războiului”, „Ucraina”.

În stradă sunt dislocați și zeci de milițieni ruși care au reținut până acum sute de manifestanți.

Presa internațională transmite că până acum peste 700 de persoane care manifestau împotriva invaziei ruse în Ucraina au fost arestate la Moscova şi Sankt-Petersburg, pe motiv că au încălcat interdicţia pentru adunări decretată de autorităţile.

Câteva sute de protestatari ruși s-au strâns în orașele Novosibirsk, Ekaterinburg și Tyumen, dar și alte cel puțin 20 de orașe, în cadrul unor manifestații anti-război, după ce joi dimineață președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei invazii a Ucrainei. 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Militarii ruși au capturat Cernobîlul

Publicitate
Publicitate