26°C, Chișinău
19.23 $ 17.74 0.195

Victor MOŞNEAG

Redactor-șef

Localitate: Cucuruzeni, Orhei/ Chișinău

Studii: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

Experiență de muncă: Am început să colaborez cu ZdG din 2008, după primul an de practică anuală din programul univesității. Între lunile mai și octombrie 2010 am ajuns să fac jurnalism sportiv pe post de editor și senior editor la Departamentul Sport, Publika TV. Apoi am revenit la ZdG. Și am crescut împreună cu ZdG.

Ce fac la ZdG: Fac mai multe lucruri. Uneori investigații, alteori interviuri sau știri. Din luna noiembrie 2021, coordonez activitatea editorială a ZdG din postura de redactor-șef.

Când și de ce am venit al ZdG: Am ajuns la ZdG pentru practica anuală, după primul an de studii. Văzusem într-un ziar de la biblioteca universității că Ziarul nu are rubrica sport și am decis că acolo e locul meu, pentru a da viață acelei rubrici. Dar, după ce am ajuns în redacție, am făcut orice altceva decât știri sportive. Acum, ce fac la ZdG îmi alimentează cumva dorința de a face dreptate, dorință pe care doream anterior s-o realizez din postura de avocat, judecător sau procuror.

Ce-mi place să fac în afară de activitatea la redacție: Joc fotbal, inclusiv la 6 dimineața. Privesc fotbal, dar și alte genuri de sport. Aștept în fiecare an să văd cum Juventus Torino cucerește Liga Campionilor. Consum știri și informații chiar și atunci când nu sunt la muncă. Îmi place marea, foarte mult. Și călătoriile. Am și un vis. Să trăiesc la malul mării sau măcar în apropiere de plaja unui ocean 🙂, într-o țară unde nu există iarnă.

Premii: 2021 – Locul 3 la concursul „Reflectarea corupției în presă”, organizat de Asociația Presei Independente și Transparency Moldova; 2020 – Locul 2 la concursul „Reflectarea corupției în presă”, organizat de Asociația Presei Independente și Transparency Moldova; 2019, 2021 – Locul 2 la concursul „Investigațiile jurnalistice ale anului”, organizat de Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) și Asociația Presei Independente din Moldova (API); 2018, 2020 – Locul 1 la concursul „Investigațiile jurnalistice ale anului”, organizat de Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) și Asociația Presei Independente din Moldova (API); 2017 – Locul 1, Premiul CEI și SEEMO pentru merite deosebite în jurnalismul de investigație; 2016, 2017, 2018 – Locul 1, Concursul anchetelor reportericeşti pe teme de corupție, PNUD Moldova; 2012, 2014, 2016, 2018, 2019 – Autorul celei mai bune investigații din cadrul API; 2012 – top 10 cei mai buni jurnaliști ai anului, conform CJI; 2010 – Locul I, „Reflectarea fenomenului corupției în presa scrisă”, concurs organizat de Transperency International Moldova; 2009, 2011 – Cel mai bun jurnalist al anului din cadrul API

Articole scrise de Victor MOŞNEAG

Vezi articolele ZdG

Trimite știrea ta

Am o știre pentru ZdG

    Știrea mea
    Contact sursă

    Title