Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Președintele american Joe Biden:…

VIDEO Președintele american Joe Biden: „Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Acum el și țara lui vor suporta consecințe”

Foto: CNN

Președintele american Joe Biden face declarații pe subiectul atacului Federației Ruse asupra Ucrainei.

„Am văzut o încălcarea flagrantă a legislației internaționale. (…) Putin vrea să restabilească fosta Uniune Sovietică”, spune Biden.

„Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Acum el și țara lui vor suporta consecințe. Astăzi instituim sancțiuni. (…) Impactul acțiunilor noastre vor veni în timp”, a adăugat Biden.

Președintele american a mai spus că soldații americani nu sunt și nu vor fi implicați în conflictul din Ucraina, dar vor apăra „orice centimetru” de teritoriu NATO.

Joe Biden a anunțat că limitează capacitatea Rusiei de a face afaceri în dolari, euro, lire sterline și yeni pentru a face parte din economia globală. În plus, SUA oprește capacitatea finanțare și de dezvoltare a armatei ruse, tăie jumătate din importurile de servicii Hi-tech care ajută Moscova să concureze într-o economie competitivă de secol XXI și sancționează băncile rusești care dețin împreună în jur de 1 trilion de dolari în active.

Joe Biden a fost întrebat dacă ia în calcul o discuție cu președintele rus Vladimir Putin, iar acesta a spus: „Credeți că mai am planuri să vorbesc cu Putin? Este deja un conflict mare. Vrem să prevenim un conflict mai mare. Nu am niciun plan să vorbesc cu Putin”.

„Dacă nu-l atacăm acum cu sancțiuni va merge mai departe”,