Principală  —  IMPORTANTE   —   Cine au fost aleși primari…

Cine au fost aleși primari în cele mai mari orașe ale țării

Astăzi, 3 noiembrie 2019, în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor locale generale în 384 de localități, inclusiv în municipiul Chișinău. După închiderea secțiilor de votare, Comisia Electorală Centrală prezintă primele rezultate ale turului II al alegerilor locale generale.

00.25: Eleonora Șaran, candidata Platformei Populare Europene (PPEM), câștigă un nou mandat de primară a orașului Durlești. După prelucrarea tuturor proceselor verbale, Șaran a acumulat 63.84% din voturi, iar contracandidatul său din partea Blocului ACUM, Nicolae Nistor – 36.16%.

00.19: Candidații Partidului Politic „Șor” au ieșit învingători în 19 din cele 25 de localități din raionul Orhei în care duminică, 3 noiembrie, a avut loc turul doi al alegerilor locale.

23.45: Candidați ai „Partidului Nostru” au obținut, în turul doi al alegerilor locale generale, victorii în patru orașe ale țării: Fălești, Dondușeni, Cantemir și Râșcani.

23.27: Primarul din ultimii 12 ani al orașului Telenești, Vadim Lelic, este câștigătorul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din localitate. Acesta a acumulat cu doar 63 de voturi mai mult decât contracandidatul său – Anton Loreti.

23.12: Actualul primar al municpiului Edineț, Constantin Cojocari, a câștigat cel de-al patrulea mandat succesiv în funcția de primar al localității. Acesta a obținut un rezultat de 60,71% și l-a învins pe socialistul Vitalie Cuței cu un avantaj de 1 174 de voturi.

23.10: Municipiul Hîncești și-a ales primarul. Rezultatele preliminare după prelucrarea tuturor proceselor verbale arată că deputatul democrat Alexandru Botnari a câștigat fotoliul de primar cu 52.86% din voturi, în timp ce contracandidatul său din Blocul ACUM, Marcel Petrușan, a acumulat 47.14%.

23.01: După prelucrarea tuturor proceselor verbale de la secțiile de votare din mun. Soroca, reprezentanta Partidului Socialiștilor, Lilia Pilipețchi, a acumulat cele mai multe voturi, urmând să preia mandatul de primar de la contracandidatul său, Victor Său.

22.54: Ion Ceban devine primul candidat al unui partid de stânga, care este ales primar al municipiului Chișinău. Rezultatele preliminare, după prelucrarea a 284 procese verbale din cele 307, arată că socialistul a acumulat circa 53,5% din voturile alegătorilor.

22.47: Șeful Întreprinderii Municipale „Servicii Publice Cimișlia”, Sergiu Andronachi, candidat din partea Blocului ACUM, a obținut un mandat d epatru ani la șefia orașului Cimișlia.

22.39: Alexandr Mațarin, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, a fost ales primar al orașului Anenii Noi. Conform rezultatelor turului doi de scrutin, acesta a acumulat 2 643 de voturi, ceea ce reprezintă 62,01% din numărul total de voturi exprimate.

22.38: Deputatul Partidului Democrat, Grigore Repeșciuc, care a vrut să revină la Primăria Căușeni, a pierdut în fața contracandidatului său din Blocul ACUM, Anatolie Donțu.

22.29: Democratul Grigorii Robu obține cel de-al doilea mandat în fotoliul de primar al orașului Nisporeni.

22.26: Activistul Andrei Donica, liderul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, a fost ales primar al localității Condrița, care face parte din municipiul Chișinău. Andrei Donica a devenit cunoscut opiniei publice după ce a aruncat o găleată cu lapte peste fostul ministru al Finanțelor, în prezent guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

22.05: Rezultatele preliminare ale celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale pentru primăria Chișinău arată că Ion Ceban a acumulat cu circa 10% mai mult decât contracandidatul său, Andrei Năstase.

La nivel național, în turul II, la închiderea secțiilor de votare, prezența la urne a fost de puțin peste 40%. În municipiul Chișinău prezența la vot a fost de aproape 38%.

Rata participării la vot înregistrată astăzi, 3 noiembrie, este cu peste 7 puncte procentuale mai mică decât cea din turul doi de scrutin al alegerilor locale generale din 2015, atunci când au participat 47,73% din alegătorii înscriși în liste (881 594 alegători).