Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Prezentarea rezultatelor exit-poll pentru…

VIDEO Prezentarea rezultatelor exit-poll pentru alegerile din Chișinău

Foto: questionpro.com

În cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru primăria Chișinău, la ieșirea din 67 secții de votare a fost efectuat un exit-poll. Sondajul este organizat pentru prima dată după o pauză de 8 ani.

În cele 67 de secții de votare au fost realizate 8 206 de chestionare. Potrivit organizatorilor, în cadrul sondajului, mai multe persoane au refuzat să fie chestionate.

Potrivit datelor exit-poll, socialistul Ion Ceban ar fi acumulat 37.1% din voturile alegătorilor, iar Andrei Năstase – 37%. Totodată, 25.9% dintre chestionați au refuzat să răspundă la sondaj.

„Cei doi candidați sunt la 0,1% distanță, ceea ce înseamnă că marja mare de refuzuri nu ne-a permis, din păcate, să vă acordăm o predicție în privința câștigătorului. Câștigătorul poate fi stabilit doar de numărarea voturilor care va fi efectuată de CEC”, a declarat Doru Petruți, director al IMAS.

Decizia organizării exit-poll-ului în mun. Chișinău a fost luată la 29 octombrie, cu votul a șase membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC). Demersul a fost depus de Asociația pentru Dezvoltarea Echitabilă din Moldova, iar exercițiul a fost efectuat în cooperare cu Compania de consultanță politică „Poliexpert”, pentru care au fost contractate două companii specializate: „FOP-STAR” și „IMAS”.

 Foto: questionpro.com