Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Soroca/ Rezultate finale: Actualul primar…

Soroca Rezultate finale: Actualul primar își pierde fotoliul. Cine este noua primară a orașului

După prelucrarea tuturor proceselor verbale de la secțiile de votare din mun. Soroca, reprezentanta Partidului Socialiștilor, Lilia Pilipețchi, a acumulat cele mai multe voturi, urmând să preia mandatul de primar de la contracandidatul său, Victor Său.

Pilipețchi a fost votată de 4 476 de soroceni (55,81%), în timp ce Victor Său, care a candidat independent, a adunat 3 544 de voturi (44,19%).

Lilia Pilipețchi, noua primară a orașului de pe malul Nistrului, are 52 de ani și este originară din Basarabeasca. Aceasta nu a deținut funcții publice până acum. Ea are studii în domeniul farmacologiei clinice.

Potrivit portalului MoldovaCurata.md, Lilia Pilipețchi a activat până acum în sectorul privat, fiind în prezent directoarea firmei SRL ”Dioscorida”. Ea declară că pe parcursul a doi ani a avut un salariu de circa 82 de mii de lei din administrarea acestei afaceri, adică a ridicat un venit mediu lunar de 3 400 de lei. Ea nu indică nici un bun imobil în declarația de avere depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție Soroca. Totodată, Lilia Pilipețchi nu declară nici venitul obținut din deținerea cotelor-părți la firma ”Dioscorida”, la care este fondatoare.