Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul democrat care voia să…

Deputatul democrat care voia să revină la Primăria Căușeni a pierdut în fața candidatului Blocului ACUM

Deputatul Partidului Democrat, Grigore Repeșciuc, care a vrut să revină la Primăria Căușeni, a pierdut în fața contracandidatului său din Blocul ACUM, Anatolie Donțu.

Potrivit rezultatelor finale ale celui de-al doilea tur al alegerilor, Anatolie Donțu a fost votat de circa 3 600 de alegători (59.04%), în timp ce deputatul Repeșciuc a primit votul a circa 2 500 de alegători (40.96%).

Potrivit Moldova Curată, Anatolie Donțu este un om de afaceri și consilier orășenesc la Căușeni. Donțu a mai candidat la această funcție și in anii 2011 și 2015. Atunci el făcea parte din PLDM.

Grigore Repeșciuc, la rândul său, a ocupat fotoliul de primar al orașului Căușeni din 2011, iar ulterior, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, acesta a venit la Parlament, renunțând la Primărie. La doar câteva luni după ce a ocupat însă fotoliul de deputat, Repeșciuc a declarat pentru Ziarul de Gardă că a decis să candideze din nou la Căușeni, la solicitarea cetățenilor.

„Am careva proiecte în orașul Căușeni și la cerințele cetățenilor vreau să mă reîntorc în echipa Primăriei, pentru a dezvolta infrastructura orașului”, declara anterior Repeșciuc.