Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Telenești/ Actualul primar îl învinge,…

Telenești Actualul primar îl învinge, la limită, pe candidatul Blocului ACUM și obține al patrulea mandat consecutiv

Primarul din ultimii 12 ani al orașului Telenești, Vadim Lelic, este câștigătorul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din localitate. Acesta a acumulat cu doar 63 de voturi mai mult decât contracandidatul său – Anton Loreti.

Vadim Lelic, candidat al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), dar care în februarie curent candida la alegerile parlamentare din partea Partidului Democrat, a acumulat voturile a 50,99% dintre alegători, în timp ce reprezentantul Blocului ACUM, Anton Loreti, a fost votat de 49,01% (1 557 voturi).

Vadim Lelic a absolvit Facultatea de Istorie și Psihologie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău.

Primul mandat de primar, în 2007, Vadim Lelic l-a câștigat având o susținere masivă din partea Partidului Popular Creștin Democrat, pe atunci foarte popular în raionul Telenești, baștina liderului acestei formațiuni, Iurie RoșcaÎn 2008 majoritatea pepecediștilor din Telenești a rupt relațiile cu partidul, invocând divergențele cu politica promovată de liderul formațiunii și au aderat la PLDM, scrie MoldovaCurată.md.

Alegerile generale locale din 2011 și 2015 Vadim Lelic le-a câștigat deja ca reprezentant al Partidului Liberal Democrat. La alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat din partea PDM în circumscripția uninominală nr.14 Telenești, în care au intrat majoritatea localităților din raioanele Telenești și Șoldănești, dar a pierdut în faţa reprezentantei Blocului ACUM, Maria Ciobanu, originară din Nisporeni.