Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Eleonora Șaran câștigă un nou…

Eleonora Șaran câștigă un nou mandat de primar la Durlești

Foto: ea.md

Eleonora Șaran, candidata Platformei Populare Europene (PPEM), câștigă un nou mandat de primară a orașului Durlești. După prelucrarea tuturor proceselor verbale, Șaran a acumulat 63.84% din voturi, iar contracandidatul său din partea Blocului ACUM, Nicolae Nistor – 36.16%.

Potrivit Anticorupție.md, Șaran a ajuns în atenția opiniei publice datorită unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice, în care reporterii au demonstrat că primara de Durlești își dă casa în arendă pentru mese de pomenire și petreceri, chiar dacă legea interzice să faci local acasă. Mai mult, funcționara nu pomenea nimic despre acest „business” în declarația sa de avere. 

În 2017, veniturile Eleonorei Șaran au constituit 99 de mii de lei, alte 350 de mii fiind încasate din vânzarea unui automobil, iar din darea în arendă a bunului imobil, încă 108 mii de lei. În 2017 familia Șaran a intrat în proprietatea unui teren intravilan nou, de opt ari, evaluat la 203 mii de lei. În același an, familia a moștenit o casă de locuit de 93,8 metri pătrați, cu anexă. În actul prezentat la Autoritatea Națională de Integritate în 2017 a fost declarat și un Mercedes, cumpărat în același an cu 400 de mii de lei. În ultima declarație de avere, cea pentru 2018, candidata la funcția de primar a indicat venituri în mărime de 104 mii de lei, obținute la primărie, la care se adaugă 108 mii de lei din darea în arendă a imobilului, notează Anticorupție.

În timpul primului său mandat de primar de Durlești, Eleonora Șaran a fost surprinsă de mai multe ori în compania fostului deputat Constantin Țuțu, care a candidat la alegerile parlamentare în circumscripția respectivă. Țuțu se lăuda că a contribuit la reparația mai multor străzi din Durlești, asta deși realizările cu care se lăuda erau făcute din banii cetățenilor.

Foto: ea.md