Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul adjunct al ANP Serghei…

Directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco, plasat în arest la domiciliu

Foto: ZdG

Directorul adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco a fost transferat de la penitenciarul nr. 16, în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Maxim Gropa, procuror la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Gropa a declarat pentru ZdG că vineri, 5 martie, Curtea de Apel Chișinău a modificat măsura preventivă în privința lui Demcenco, însă fără a preciza motivul.

La 25 februarie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor PCCOCS și a modificat arestul preventiv pentru 15 zile în privința adjunctului de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Directorul adjunct al ANP, care este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal, va sta în arest preventiv până la 17 martie.

În legătură cu dosarul în care figurează Demcenco miercuri, 24 februarie, au avut loc percheziții ample în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

La 15 februarie procurorii din cadrul PCCOCS l-au reținut preventiv pentru 72 de ore pe adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor Serghei Demcenco și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Citiți și: