Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările PCCOCS despre reținerea directorului…

Precizările PCCOCS despre reținerea directorului adjunct al ANP Serghei Demcenco

Serghei Demcenco activează în sistemul penitenciar din 2014

Responsabilii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că instituția întreprinde un șir de acțiuni active pe dosarul în privința angajaților de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de presă al PCCOCS Emil Gaitur, printr-o notă informativă postată pe Facebook.

„Angajații de la Penitenciare – în vizorul procurorilor. La această etapă, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) întreprinde un șir de acțiuni active pe dosarul în privința angajaților de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova”, se menționează în notă.

În context, reprezentanții din cadrul PCCOCS menționează că la finalizarea investigațiilor vor fi oferite amănunte despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute.

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco a fost reținut în această dimineață. Informația a fost publicată inițial de site-ul deschide.md, iar ulterior ne-a fost confirmată și de mai multe surse ale ZdG din cadrul ANP și din alte organe de forță.

Săptămâna trecută a fost reținut și Viorel Perciun, directorul Penitenciarului Nr. 18-Brăneștifost director adjunct interimar al ANP în perioada în care Demcenco exercita interimatul funcției de director al ANP.

ZdG a scris anterior o serie de articole despre problemele cu legea și de integritate ale lui Serghei Demcenco.

În iunie 2020 ZdG a scris că Serghei Demcenco, cel mai longeviv dintre actualii conducători ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, locuiește de mai mulți ani într-o casă dintr-o zonă selectă a Chișinăului, care nu se regăsește în declarațiile sale de avere. Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor declară însă, începând cu anul 2014, „donații de la rude” în valoare de 60 de mii de euro.

MAI MULTE DETALII: Directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco a fost reținut în dosarul fraudelor cu carduri bancare. ZdG a scris anterior despre problemele sale de integritate