Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii despre Partidul „Patrioții Moldovei”,…

Detalii despre Partidul „Patrioții Moldovei”, condus de Mihail Garbuz, al 19-lea în buletinul de vot pentru alegerile din 11 iulie

sursa: facebook.com/Partidul-Politic-Patrioții-Moldovei
sursa: facebook.com/Partidul-Politic-Patrioții-Moldovei

Partidul Politic „Patrioții Moldovei”, al 19-lea candidat înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, are în listă 55 de persoane care aspiră la funcția de deputat. Cap de listă este Mihail Garbuz, un politician controversat, cunoscut pentru aspirațiile sale anti-europene și pro-ruse.

Recent, în debutul campaniei electorale, Garbuz a propus organizarea unui referendum prin care cetățenii R. Moldova să voteze dacă vor sau nu unirea cu… Rusia. 

În ultimii doi ani, Garbuz nu a avut venituri, trăind oficial doar din banii soției, care a obținut în această perioadă circa 510 de mii de lei. În document Garbuz declară că deține două terenuri intravilane cu o suprafață de aproape 2 hectare și un teren agricol de aproape 10 hectare. El declară că familia sa mai are în proprietate o casă evaluată de peste 6 milioane de lei și un spațiu nelocativ de peste 1000 de mie metri pătrați. Familia sa are contractate două credite, în 2014 și 2016, în sumă totală de 560 de mii de lei. 

În 2015, Garbuz a fost judecat într-un dosar penal, fiind învinuit că de „violarea dreptului la libertatea întrunirilor” după ce împreună cu alți colegi de partid au împiedicat, folosind inclusiv forța fizică, o acțiune de protest. Din cauza expirării termenului de prescripție, dosarul a fost însă încetat. 

Vedeți aici lista integrală de candidați ai Partidul Politic „Patrioții Moldovei”.

Partidul Politic „Patrioții Moldovei” a fost înregistrat la 30 iunie 2010. Formațiunea a mai participat la alegerile parlamentare din 2010 și din 2014, dar nu a trecut pragul electoral. Totodată în urma alegerilor locale generale din 2011 a câștigat două mandate de consilier, iar la cele din 2015 – nu a obținut nici un mandat.

Citiți și informațiile despre candidații celorlalte partide