Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre Partidul „Verde Ecologist”,…

Detalii despre Partidul „Verde Ecologist”, al 15-lea în buletinul de vot pentru alegerile din 11 iulie

Foto: Olga Afanas/ Facebook

Partidul „Verde Ecologist”, al 15-lea candidat înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie o are cap de listă pe Olga Afanas, traducătoare și psihologă de meserie.

Olga Afanas

Olga Afanas gestionează în prezent compania „Ariadna Cons”, care are ca gen de activitate „traducere, redactare și instruire”. Candidata este fondatoare și membră a Consiliului de administrare a Asociației Obștești „Rețeaua Femeilor pentru Democrație”. În ultimii doi ani, candidata declară un venit de 72 de mii de lei și indică faptul că are în proprietate un apartament de 41,3 metri pătrați.

Oleg Brega

Pe locul 2 în lista formațiunii politice este activistul civic Oleg Brega, care a devenit cunoscut opiniei publice în urma protestelor sale privind dreptul la libere întruniri și liberă expresie, fiind unul din fondatorii organizației Hyde Park. Brega a candidat la mai multe scrutine începând cu anul 2014. În 2020, s-a înscris în Partidul Verde din România și a fost ales președinte interimar al filialei sectorului 5 din București. Candidatul figurează în mai mult dosare contravenționale în care a fost condamnat pentru calomnie, vătămarea integrității corporale, huliganism nu prea grav, iar în 2008 a fost condamnat la 3 zile de arest pentru că a organizat un protest.

Vitalie Marinuță

Cu numărul 6 pe lista partidului „Verde Ecologist” figurează fostul Ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, numit în funcție de PL, în Guvernul Filat. De-a lungul carierei politice, candidatul a schimbat mai multe partide politice, trecând de la PL la PLR, ulterior la PDM. În prezent, Marinuță este președinte al Partidului „Verde Ecologist”. La alegerile pentru funcția de edil al capitalei din 2019 a candidat din partea formațiunii politice. Tot în 2019, fostul ministru al Apărării, actualul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, l-a acuzat pe Marinuță de mai multe ilegalități care ar fi avut loc la minister în perioada în care acesta era în funcție. Atunci, Marinuță a respins acuzațiile.

Vedeți AICI lista integrală a Partidului „Verde Ecologist” pentru alegerile parlamentare din 11 iulie curent.

Citiți și informațiile despre candidații celorlalte partide