Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii despre Partidul Regiunilor din…

Detalii despre Partidul Regiunilor din Moldova, numărul 18 în buletinul de vot

sursa: simpalsmedia.com
sursa: simpalsmedia.com

Partidul Regiunilor din Moldova, al 18-lea candidat înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie este condus de Alexandr Kalinin. În declarația de avere depusă de acesta la CEC pe proprie răspundere, Kalinin nu a indicat venituri pentru ultimii doi ani.

Liderul formațiunii politice nu a indicat niciun bun imobil sau mobil în acel document. Kalinin a ajuns în ultimii ani în atenția opiniei publice fiind Președintele Congresului diasporei moldovenești în Federația Rusă.

Alexandr Kalinin

Fiind invitat luni seara, 28 iunie, la o dezbatere electorală, Kalinin s-a revoltat și a acuzat-o pe moderatoarea Lorena Bogza de faptul că nu-i adresează întrebările în limba rusă: „Cine sunteți voi ca să nu-mi dați voie mie să vorbesc în țara mea, în limba mea”, a întrebat Kalinin, vorbitor de limbă rusă. Pretendentul la fotoliul de deputat și-a continuat acuzațiile și în pauza de publicitate, menționând că e „la el în țară și face ce vrea”, iar ulterior a aruncat cu o sticlă de apă în panourile instalate în studioul unde era filmată dezbaterea.

Vedeți aici lista integrală de candidați ai Partidului Regiunilor din Moldova.

Partidul Regiunilor a fost înregistrat la 18 octombrie 2011 de un grup de iniţiativă în frunte cu fostul başcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal. Din 2016, șefia formațiunii politice a fost preluată de Kalinin. Partidul a mai participat la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, fiind partea a Blocului electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”, dar nu a trecut pragul electoral. La alegerile locale generale din 2015, a obținut șase mandate de consilier.

Citiți și informațiile despre candidații celorlalte partide