20°C, Chișinău
19.09 $ 17.82 0.201

Victoria BORODIN

Jurnalistă de investigații

Localitate: Cimișlia

Studii: Master în Managementul Instituțiilor Media, USM, licențiată în Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

Experiență de muncă: Am început să colaborez cu ZdG din 2013, aflându-mă pe băncile facultății. Următorii 4 ani i-am petrecut într-o altă redacție, iar în perioada februarie 2018 – septembrie 2020 am fost redactor-șef la Cotidianul.md. În octombrie 2020, la 6 ani de la prima experiența avută la ZdG, am decis să revin în această echipă, iar din martie 2021 sunt parte a departamentului de investigații.

Ce fac la ZdG: Pentru început, am scris știri, am realizat interviuri și articole complexe. Apoi, am combinat știrile cu emisiunea „Sinteza Săptămânii”. Din martie 2021, fac investigații.

Când și de ce am venit al ZdG: Am ajuns la ZdG în 2013. Echipa avea nevoie de un reporter pentru site. Îmi amintesc că am trimis CV-ul după doar câteva minute de la anunț…și am fost selectată. Timp de 6 luni am reușit să combin jobul și facultatea, apoi viața m-a plimbat prin alte 2 redacții. În toamna lui 2020 am decis că am nevoie de schimbări pe plan profesional, că vreau să fiu în echipa care ”spune adevărul” și iată-mă aici.

Ce-mi place să fac în afară de activitatea la redacție: Îmi place să-mi ”pierd” timpul calitativ, cu oameni echilibrați, la discuții inteligente. Merg des la părinți, unde găsesc liniștea absolută. Merg la teatru, la concerte. Îmi place spontaneitatea și călătoriile neplanificate. Îmi place muntele, în special vara, și tot ce este rustic și autentic românesc.

Premii: 2021 – Topul jurnaliștii anului, categoria Investigații, conform Centrului pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei.

2022 – Locul I, Cea mai bună jurnalistă de investigații, premiile anuale, Asociația Presei Independente

2023 – Locul I, Cea mai bună jurnalistă de investigații, premiile anuale, Asociația Presei Independente

Articole scrise de Victoria BORODIN

Vezi articolele ZdG

Trimite știrea ta

Am o știre pentru ZdG

    Știrea mea
    Contact sursă

    Title