Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ZdG a obținut șapte premii…

ZdG a obținut șapte premii în cadrul concursului intern anual al Asociaţiei Presei Independente

În acest an, redacția Ziarului de Gardă a obținut șapte premii în cadrul concursului intern anual al Asociaţiei Presei Independente (API). Printre acestea, toate trei poziții pentru cea mai bună investigație jurnalististică din presa națională, locul I și II pentru cel mai bun reporter din presa națională, dar și locul I pentru dezvoltarea instituției media.

La categoria „Cel mai bun reporter din presa națională” care a avut tema drepturile omului, locul întâi l-a ocupat Marina Ciobanu de la „Ziarul de Gardă”. Al doilea an consecutiv, Marina Ciobanu câștigă acest concurs, în acest an ea a fost premiată pentru articolele: „Licitații penale la grădinițe: dosar cu amenzi și tergiversări, „Satul în care nu mai există speranţă va alege cu raţiune și „Chișinăul nu miroase (a) bine. „Excursie” la Stația de Epurare.

Jurnalista clasată pe locul doi – Aliona Ciurcă, de la „Ziarul de Gardă”, a fost premiată pentru articolele: „Plâng, beau o cană cu apă şi o iau de la capăt”, „Lecții de iubire: cum învață să se înțeleagă reciproc părinții de homosexuali și copiii lor” și „Fără ajutor: sindromul de stres post-traumatic la veteranii conflictului de pe Nistru”.

Pe locul trei s-a situat Lilia Curchi de la revista „Natura” cu articolele: „Specialiştii atenţionează: Apa din subteran nu este bună pentru irigare” și „Gunoiul (in)finit”.

La categoria „Cea mai bună investigaţie jurnalistică din presa națională”, toate trei poziții premiante au revenit jurnaliștilor de la „Ziarul de Gardă”.

Tot redacției Ziarului de Gardă i-au revenit alte două premii – premiul pentru dezvoltarea instituției media și premiul pentru „Cel mai bun infografic”.

Premiul pentru dezvoltarea produselor multimedia a fost oferit portalului Esp.md, iar premiul pentru ținuta lingvistică a ziarelor/site-urilor a fost obținut de publicația „Jurnal de Chișinău”.

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul Adunării Generale a membrilor API care s-a desfășurat la 19 iunie 2020 în regim on-line, din cauza pandemiei de Covid-19.

API organizează concursuri anuale interne pentru jurnaliştii şi instituţiile mass-media membre ale organizației din anul 1999.

În 2019, în cadrul aceluiași concurs, ZdG a obținut șase premii.