Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UE și Marea Britanie au…

UE și Marea Britanie au decis să-i includă pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei pe Putin și Lavrov

Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie vor îngheța activele lui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe Serghei Lavrov, după ce Federația Rusă a intrat în Ucraina, transmite hromadske.ua.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au decis să-i includă pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei și pe președintele țării, Vladimir Putin, și pe ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Anunțul despre sancțiunile europene a fost făcut de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

„Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a spus el într-o conferință de presă.

Un anunț similar a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson.

După cum scriu jurnaliștii de la The Guardian, această inițiativă este mai degrabă simbolică – este puțin probabil ca Putin să aibă avere personală în străinătate. Cu toate acestea, impunerea sancțiunilor a venit după ce președintele Volodymyr Zelensky a declarat că nu există sprijin suficient din partea Occidentului.

Într-o nouă adresare video, președintele ucrainean a declarat că Europa încă mai poate opri agresiunea Rusiei dacă acționează rapid. Zelensky a făcut apel la cetățenii europeni să protesteze pentru a-și forța guvernele să acționeze mai decisiv. Detalii aici

Atacul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor. Prima zi de război s-a încheiat cu decesul a 137 de soldați ucraineni și reținerea mai multor cetățeni ruși care au organizat proteste anti-război în Federația Rusă. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut liderilor europeni să ajute urgent ţara sa care este acum atacată de Rusia. Preşedintele american Joe Biden a acuzat că armata rusă a declanşat un asalt neprovocat asupra Ucrainei și a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

Publicitate
Publicitate