Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Zelensky îi cere lui…

VIDEO Zelensky îi cere lui Putin să se așeze la masa negocierilor

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenkiy îi cere președintelui Federației Ruse Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor.

Într-o nouă adresare video, președintele ucrainean a declarat că Europa încă mai poate opri agresiunea Rusiei dacă acționează rapid. Zelensky a făcut apel la cetățenii europeni să protesteze pentru a-și forța guvernele să acționeze mai decisiv.

Președintele Ucrainei a făcut apel la încetarea focului și l-a chemat pe președintele rus la negocieri de pace.

„Aceasta nu este doar invazia Rusiei în Ucraina, aceasta este un început de război împotriva Europei, împotriva drepturilor omului”, a declarat Zelensky.

„Știu că puteți vedea ce se întâmplă, cu toții. Dar nu vedem cum aveți de gând să reacționați. Cum o să vă apărați pe voi înșivă, dacă sunteți atât de lenți în a ne sprijini în Ucraina.”

Zelenski a avut și un mesaj pentru foțele sale armate: „Sunteți tot ce avem acum”.

Liderul ucrainean a adăugat, totuși, că „Europa are suficientă forță pentru a opri această agresiune”.

Atacul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor. Prima zi de război s-a încheiat cu decesul a 137 de soldați ucraineni și reținerea mai multor cetățeni ruși care au organizat proteste anti-război în Federația Rusă. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut liderilor europeni să ajute urgent ţara sa care este acum atacată de Rusia. Preşedintele american Joe Biden a acuzat că armata rusă a declanşat un asalt neprovocat asupra Ucrainei și a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.