Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul Voicu îi oferă o…

Ministrul Voicu îi oferă o nouă funcție fostului director adjunct al SPPS

Foto: jurnal.md

Fostul director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, numit Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, s-a ales cu o nouă funcție, tot prin ordinul ministrului Pavel Voicu.

La începutul lunii decembrie 2020, când șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a depus un raport de demisie din funcție, ZdG scria că Petru Corduneanu ar urma să acceadă în această funcție. Atunci Corduneanu ne-a spus că nu a auzit despre faptul că va fi numit în noua funcție.

Corduneanu, care a plecat din SPPS la 21 decembrie, a fost numit în funcția de Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri la 28 decembrie, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Luni, 18 ianuarie, acesta însă a fost numit șef adjunct al Poliției de Frontieră, la fel, printr-un ordin semnat de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Corduneanu a spus pentru ZdG că deși domeniul ordinii publice îi este mai aproape, a acceptat funcția propusă de ministrul Afacerilor Interne. Acesta a fost prezentat astăzi echipei de la Poliția de Frontieră.

După ce a devenit general-maior prin
decretul lui Igor Dodon, directorul adjunct
al SPPS Petru Corduneanu și-a făcut
un selfie care scoate în evidență
inaltul grad primit

Petru Corduneanu a fost consilier municipal și deputat pe listele Partidului Socialiștilor (PSRM), iar în iunie 2019, după ce SPPS a ajuns în subordinea președintelui, Corduneanu a fost numit director adjunct al instituției. Deținând această funcție, pe 3 noiembrie 2019, când a avut loc al doilea tur al alegerilor locale generale, Corduneanu s-a aflat la sediul de campanie al socialiștilor și s-a bucurat, aplaudând alături de socialiști, de victoria lui Ion Ceban în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Pe 27 octombrie curent, ZdG l-a surprins pe Corduneanu și la o altă întrunire electorală a socialiștilor. Directorul adjunct al SPPS a participat la întâlnirea lui Igor Dodon cu alegătorii din satul său de baștină, Sadova (r. Călărași). Corduneanu a evitat atunci să discute cu reporterii ZdG motivând, scurt, că „se află la serviciu”.