Fostul director adjunct al SPPS, numit de ministrul Voicu în funcția de comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri

Fostul director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, a fost numit Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne.
Șefa Direcției Relații Publice de la Ministerul Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a confirmat pentru ZdG că fostul director adjunct al SPPS, care a plecat din instituție la 21 decembrie, a fost numit în funcția de Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.
Numirea lui Corduneanu a avut loc luni, 28 decembrie, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu.
Am încercat să obținem o reacție și din partea fostului director adjunct al SPPS, însă, auzind că suntem de la ZdG a spus că revine și a întrerupt apelul telefonic.

decretul lui Igor Dodon, directorul adjunct
al SPPS Petru Corduneanu și-a făcut
un selfie care scoate în evidență
inaltul grad primit
Petru Corduneanu a demisionat din funcția de director adjunct al SPPS la 21 decembrie, un decret în acest sens, semnat de fostul președinte Igor Dodon, fiind publicat în Monitorul Oficial la 25 decembrie.
Petru Corduneanu a fost consilier municipal și deputat pe listele Partidului Socialiștilor (PSRM), iar în iunie 2019, după ce SPPS a ajuns în subordinea președintelui, Corduneanu a fost numit director adjunct al instituției. Deținând această funcție, pe 3 noiembrie 2019, când a avut loc al doilea tur al alegerilor locale generale, Corduneanu s-a aflat la sediul de campanie al socialiștilor și s-a bucurat, aplaudând alături de socialiști, de victoria lui Ion Ceban în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.
Pe 27 octombrie curent, ZdG l-a surprins pe Corduneanu și la o altă întrunire electorală a socialiștilor. Directorul adjunct al SPPS a participat la întâlnirea lui Igor Dodon cu alegătorii din satul său de baștină, Sadova (r. Călărași). Corduneanu a evitat atunci să discute cu reporterii ZdG motivând, scurt, că „se află la serviciu”.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.