LIVE/ Ședința Parlamentului: PSRM depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

După trei săptămâni, deputații se întrunesc astăzi, 8 noiembrie, în ședință la Parlament. Pe ordinea de zi este doar un singur proiect: adresarea premierului Maia Sandu, care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

15:32. Ședința a luat sfârșit.

15:29. Greceanîi transmite proiectul spre verificare. Potrivit acesteia, sunt peste o pătrime de semnături. „Transmit moțiunea Direcției juridice. Apoi, Comisia juridică, numiri și imunități, vă rog să vă convocați și să luați decizia. Aveți trei zile la dispoziție”, a declarat președinta Parlamentului.

15:19. Vasile Bolea anunță că PSRM înaintează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Acesta dă citire proiectului.

15:17. Speakerul Zinaida Greceanîi menționează că procedura nu prevede adresarea de întrebări, comentarii sau dezbateri.

15:14. Maia Sandu prezintă proiectul privind modificarea Legii Procuraturii.

15:08. Premierul Maia Sandu a ieșit la tribuna Parlamentului. Aceasta vorbește despre importanța reformării justiției: „Nu pot sta cu mâinile în sân să urmăresc cum instituțiile statului își găsesc un stăpân nou”.

15:08. Președintele fracțiunii PDM este Dumitru Diacov, care l–a înlocuit pe Pavel Filip, a anunțat Sergiu Sîrbu.

15:07. Ordinea de zi a fost aprobată.

15:06. Zinaida Greceanîi anunță că va fi examinat doar proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii.

15:03. La ședință sunt 94 de deputați.

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *