Soluția de compromis înaintată de blocul ACUM către PSRM: „Așteptăm decizia socialiștilor”

Deputații din fracțiunea parlamentară a blocului electoral ACUM vin cu o soluție de compromis după ce socialiștii au anunțat că dacă premierul Maia Sandu nu retrage proiectul prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, PSRM va înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Astfel, deputații din blocul electoral ACUM susțin că le-au propus socialiștilor o soluție de compromis.

„Noi, cei din blocul ACUM, am intervenit cu o soluție. Am putea retrage proiectul de hotărâre a Guvernului doar dacă, tot la ședința de astăzi a Parlamentului, este introdusă pe ordinea de zi o lege în acest sens. Adică împreună cu socialiștii să votam în două lecturi o lege similară cu cea adoptată de Guvern”, a declarat Slusari.

„Nu cred că este cazul de trecut la diferite acuzații. Noi am venit cu o soluție de mijloc, domnul Dodon urmează să le transmită socialiștilor ce am discutat noi aici. Acum, așteptăm reactia PSRM la propunerea noastră. Pană la ora 15:00 suntem în contact cu cei din PSRM”, a mai adăugat Grosu.

După discuția cu deputații din blocul ACUM, Dodon a anunțat că, în viziunea lui, exită trei scenarii în acest caz. Detalii aici

Deputații se întrunesc în ședință plenara astăzi, 8 noiembrie, la ora 15:00.

Pe ordinea de zi este un singur subiect: adresarea premierului Maia Sandu, care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. 

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


loading...

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *