Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șase persoane, în arest preventiv…

Șase persoane, în arest preventiv în dosarul privind filarea judecătoarei de la CA Chișinău Angela Bostan. PCCOCS: investigațiile continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj

Investigațiile în dosarul penal privind filarea judecătoarei de la Curtea de Apel (CA) Chișinău Angela Bostan continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj, susține Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

La această etapă, pe dosar sunt șase persoane plasate în arest preventiv.

Ofițerii PCCOCS împreună cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pe 7 iulie, au anunțat că efectuează percheziții la un oficiu atribuit lui Veaceslav Platon, în urma cărora a fost reținută o persoană. Potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, descinderile au avut loc în dosarul penal privind filarea judecătoarei de la CA Chișinău Angela Bostan.

„Miercuri, 7 iulie 2021, PCCOCS de comun cu SIS au efectuat în paralel percheziții la domiciliul și locul de muncă al unuia din figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului.

Conform rolurilor distribuite între membrii grupului criminal, acesta era poziționat mai sus în ierarhie decât celelalte persoane care la moment se află în arest. Este vorba despre un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore. La moment, perchezițiile sunt în curs de desfășurare, în cadrul cărora deja au fost ridicate telefoane mobile și alte suporturi electronice, precum și înscrisuri”, se menționează în nota PCCOCS.

Pe 17 iunie, cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător.

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător. PCCOCS anunță că au avut loc mai multe descinderi pe acest caz

CITEȘTE ȘI: