Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci persoane au fost reținute…

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător. PCCOCS anunță că au avut loc mai multe descinderi pe acest caz

Imagine-simbol

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător. Ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat descinderi joi, 17 iunie, pe acest caz, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri. Informațiile au fost confirmate pentru Ziarul de Gardă de către purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Potrivit lui Gaitur, la moment, în custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în „acțiunile infracționale”.

„În gestiunea PCCOCS se află un dosar care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător, cu privire la care azi au loc descinderi. În rezultatul prelucrării informației prezentate de către organele operative, acum două luni, a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale. Astăzi, conform probelor acumulate, din punct de vedere tactic, au fost efectuate, în paralel, mai multe percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri.

De asemenea, a avut loc reținerea mai multor persoane. La moment, în custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiunile infracționale. Deoarece, chiar în aceste momente, acțiunile de urmărire penală sunt în fază activă, alte date detaliate pe acest caz nu putem oferi. Revenim cu amănunte, în măsura în care acestea nu ar fi de natură să împiedice buna desfășurare a investigațiilor”, a declarat Emil Gaitur pentru ZdG.

Vom reveni cu detalii la acest subiect.