Principală  —  IMPORTANTE   —   O persoană a fost reținută…

O persoană a fost reținută în urma perchezițiilor de la oficiul atribuit lui Veaceslav Platon, în dosarul filării magistratei de la Curtea de Apel Chișinău. Detalii de la PCCOCS

O persoană a fost reținută miercuri, 7 iulie, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sediul unui oficiu atribuit omului de afaceri Veaceslav Platon.

În contextul descinderilor efectuate, reprezentanții PCCOCS au emis un comunicat de presă prin care anunță că investigațiile în dosarul privind inviolabilitatea vieții personale a magistratei Angela Bostan, de la Curtea de Apel Chișinău, continuă.

Astfel, reprezentanții PCCOCS menționează că au efectuat, împreună cu SIS, mai multe percheziții la domiciliul și locul de muncă al unuia din figuranții care „au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului”, acesta fiind și reținut pentru 72 de ore.

„Miercuri, 7 iulie 2021, PCCOCS de comun cu SIS au efectuat în paralel percheziții la domiciliul și locul de muncă al unuia din figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului.

Conform rolurilor distribuite între membrii grupului criminal, acesta era poziționat mai sus în ierarhie decât celelalte persoane care la moment se află în arest. Este vorba despre un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore. La moment, perchezițiile sunt în curs de desfășurare, în cadrul cărora deja au fost ridicate telefoane mobile și alte suporturi electronice, precum și înscrisuri”, se menționează în nota PCCOCS.

În după amiaza zilei de miercuri, ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au făcut percheziții la un oficiu atribuit lui Platon. La locul descinderilor a fost surprins și fostul polițist Vitalie Burlacu, condamnat anterior în dosarul „Coruperea deputaților”.

DETALII AICI: ULTIMA ORĂ, VIDEO/ Percheziții PCCOCS și SIS la un oficiu din capitală atribuit lui Veaceslav Platon. În timpul descinderilor a fost surprins și fostul polițist Vitalie Burlacu, condamnat anterior în dosarul „Coruperea deputaților”

Potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, magistrata de la Curtea de Apel Chișinău, Angela Bostan, este judecătoarea despre care procurorii spun că i-a fost încălcat dreptul la viața privată și au inițiat un dosar penal.

La 17 iunie, cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător. Ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat descinderi la 17 iunie, pe acest dosar, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri.