Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vlad Filat acuză partidul de…

Vlad Filat acuză partidul de la guvernare că ar organiza „un atac nemaivăzut” asupra aleșilor locali. PAS: „Nu comentăm”

Captură de ecran/Privesc.eu

Fostul prim-ministru Vlad Filat susține că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar întreprinde „un atac nemaivăzut” asupra primarilor. Revenit recent oficial la conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), fostul premier a ținut marți, 1 august, o conferință de presă în care a acuzat membrii partidului de guvernământ că și-ar subordona instituțiile publice.

Contactată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a partidului, Adriana Vlas, a transmis că PAS nu comentează declarațiile lui Filat.

„Într-o încercare disperată de a ascunde lipsa suportului popular și de a denatura rezultatele alegerilor locale, PAS întreprinde un atac nemaivăzut. Vă spun eu, persoană care sunt în politica activă de o perioadă lungă de timp, așa ceva nu a mai fost. Acest atac nemaivăzut este îndreptat asupra primarilor și asupra candidaților care au șanse reale de a deveni primari, obligându-i prin diferite metode să meargă în alegeri locale sub sigla PAS (…)”, a spus Vlad Filat.

Astfel, PLDM cere ca angajații instituțiilor publice „implicate de PAS în atacuri asupra candidaților”, făcând referire la Agenția Națională de Integritate (ANI), Inspecția Financiară și Procuratura, să „nu se implice în acest atac asupra societății”.

Vlad Filat a fost reales, pe 2 iulie, în calitate de președinte al PLDM, pentru următorii patru ani. Acesta s-a retras de la șefia PLDM pe 28 aprilie 2021. În cadrul congresului formațiunii politice din acea perioadă, el și-a prezentat demisia, „invocând motive personale”.

Alegerile locale generale urmează să aibă loc pe 5 noiembrie 2023.