Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou maraton de vaccinare…

Un nou maraton de vaccinare se va desfășura sâmbătă la Palatul Republicii. Doritorii se vor putea imuniza cu serurile Sputnik V, AstraZeneca și Sinopharm

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunță că un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 se va desfășura sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Republicii. Potrivit acestuia, în cadrul maratonului va fi posibilă vaccinarea cu serurile Sputnik V, AstraZeneca și Sinopharm.

Doritorii se vor putea imuniza cu serurile anti-COVID-19, la Palatul Republicii, începând cu ora 7 dimineața și până la ora 22:00.

„În funcție de necesitate cu prelungirea programului va avea loc acest maraton. De data aceasta vor fi disponibile doze cu vaccinul Sputnik V, așa cum am anunțat anterior. Am decis împreună cu responsabilii și de comun cu Ministerul Sănătății ca dozele repartizate pentru Chișinău să nu fie distribuite în AMT-uri, dar să organizăm un maraton și toți doritorii să poată veni să se vaccineze. Astfel, ca să nu avem situații când se spune că medicii nu așa informează pacienții, că nu au știut că este disponibil serul la policlinici. Ceea ce este important. Rândul este unicul pentru toți, primul venit – primul servit.

Dragi cetățeni nu faceți liste și nu vă înregistrați în liste. Dozele vor fi disponibile, iar tot personalul medical au demonstrat de fiecare dată performanță în ce privește vaccinarea cetățenilor, astfel că pe parcursul unei ore la maratoanele precedente, erau vaccinați în jur de 1000 de persoane. La acest maraton va fi posibilă vaccinarea și cu Astrazeneca și Sinopharm. Stimați cetățeni, nu dați buzna peste medici, aveți grijă de dvs. La Maraton sigur că vom solicita tot suportul poliției să ne ajute pentru a fi menținută ordinea publică”, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Peste 5500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai. În cadrul maratonului au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. La a doua zi de la inaugurarea maratonului, cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite la Palatul Republicii, s-au epuizat.