Principală  —  IMPORTANTE   —   Maratonul de vaccinare la Palatul…

Maratonul de vaccinare la Palatul Republicii. Cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite, s-au epuizat

Foto: Ion Ceban/ Facebook

Cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite la Palatul Republicii, s-au epuizat. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Cristina Stratulat, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMSP).

Astfel, doritorii de a se vaccina anti-COVID-19 la Palatul Republicii, au de ales dintre serurile AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.

Maratonul de vaccinare continuă și sâmbătă, 29 mai. Zeci de persoane s-au adunat la Palatul Republicii, pentru a se imuniza cu serurile COVID-19.

În cadrul maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00.

3500 de persoane au fost imunizate în prima zi a maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii. Doritorii de a se vaccina anti-COVID-19, au avut de ales dintre serurile AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Sinovac, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP). Anunțul a fost făcut vineri, 28 mai, de către primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat vineri, 28 mai, că maratonul continuă și în zilele de weekend, iar vaccinarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Concomitent, în zilele de sâmbătă și duminică, 29-30 mai, va activa și Centrul Municipal de Vaccinare, dar și punctele mobile (troleibuzul și autobuzul).

Pe 28 mai, 1 148 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în primele trei ore de la startul maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au explicat câte doze dintre fiecare cele patru tipuri de vaccin au fost administrate.

Pe 28 mai, la ora 9:00, s-a dat startul maratonului de vaccinare. Zeci de persoane stăteau la coadă la Palatul Republicii pentru a se imuniza. Programarea nu este necesară, sunt disponibile patru tipuri de vaccin, iar accesul este permis pe baza buletinului de identitate.