Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din sănătate anunță că…

Autoritățile din sănătate anunță că peste 5500 de oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii

Foto: Ion Ceban/ Facebook

Peste 5500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMSP).

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, susține că duminică, 30 mai, s-a ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproximativ 10% din populație.

„Maratonul a fost organizat conform principiului de transparență, iar astăzi, am ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație. În continuare, îndemnăm toți oamenii să se vaccineze. Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de vaccin”, a declarat Denis Cernelea.

În cadrul Maratonului Vaccinării, au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. La a doua zi de la inaugurarea maratonului, cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite la Palatul Republicii, s-au epuizat.

Pe 28 mai a fost dat startul maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii.